Erzurum'da Belediye Kar Timleri, 1200 Personel ile Karla Mücadele Ediyor

Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı sonrası 1200 personel ve 400 araçla karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kent genelinde ulaşımın aksamaması için tüm yolları temizliyor.

Erzurum'da Belediye Kar Timleri, 1200 Personel ile Karla Mücadele Ediyor
Erzurum Büyükşehir Belediyesi, yoğun kar yağışı sonrası 1200 personel ve 400 araçla karla mücadele çalışmalarını sürdürüyor. Ekipler, kent genelinde ulaşımın aksamaması için tüm yolları temizliyor.
Google News'te Abone Ol

Erzurum'da, kar yağışının etkisiyle harekete geçen Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Kar Timleri, ulaşımda herhangi bir sorun yaşanmaması adına karla mücadele çalışmalarına devam ediyor. Kırsal alanlar, ana ve ara yollar, cadde ve sokaklarda yoğun bir şekilde çalışan ekipler, hem araç hem de yaya trafiğinin bulunduğu yerleri kar kütlelerinden arındırıyor. Bu yıl 1200 personel ve 400 araçla hizmet veren Kar Timleri, haftanın her günü 24 saat esasına göre çalışıyor. Yaklaşık 7 bin 700 kilometrelik yol ağında görev yapan timler, bin 600 yerleşim biriminde karla mücadele ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Kış Mevsimine Hazır

Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, yapılan çalışmalarla ilgili olarak, belediyenin kış mevsimine hazır olduğunu belirtti. Sekmen, Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Kırsal Hizmetler birimlerinin, kar yağışı sonrası karla mücadele çalışmalarını yürüttüğünü ifade etti. Başkan, kar ve kışın Erzurum için bir çile olmaktan çok bir nimet olarak görülmesi gerektiğini vurguladı. Hemşerilerinin, kapalı köy yolları veya ulaşımda sorun yaşanmaları durumunda 444 16 25 numaralı Çağrı Merkezi'ni arayabileceklerini belirtti. Erzurum'un bu kış döneminde de yerli ve yabancı turistleri kayak merkezlerine beklediklerini iletti. Tüm imkânların halkın hizmetine sunulacağını ve kış mevsiminin keyifli geçmesi için çalışmalara devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin