İstanbul'da Basketbol Şampiyonlar Ligi 2026-2027 Grupları ve Eşleşmeleri Açıklandı

Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde (BCL) 2026-2027 sezonunun grupları ve eleme eşleşmeleri belirlendi. Kura çekimi sırasında Türk takımları, uluslararası arenada rekabet edecekleri rakiplerini öğrendi.

İstanbul'da Basketbol Şampiyonlar Ligi 2026-2027 Grupları ve Eşleşmeleri Açıklandı
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nde (BCL) 2026-2027 sezonunun grupları ve eleme eşleşmeleri belirlendi. Kura çekimi sırasında Türk takımları, uluslararası arenada rekabet edecekleri rakiplerini öğrendi.

İsviçre’nin Mies kentindeki kura çekiminde Galatasaray B Grubu’nda, Trabzonspor ise A Grubu’nda yer aldı. Eleme turunda mücadele edecek Türk temsilcilerinden Manisa Basket, Yunanistan ekibi Kolossos H Hotels ile eşleşirken, Denizli Basket’in ilk rakibi Almanya temsilcisi RASTA Vechta oldu. Kura çekimi öncesinde düzenlenen BCL Kulüpler Çalıştayı’nda ise NBA temsilcileri, organizasyona katılan kulüplerle bir araya gelerek Avrupa basketbolunun geleceğine ilişkin planlarını paylaştı. BCL Üst Yöneticisi (CEO) Patrick Comninos, 2026-2027 sezonunun şampiyonu ve finalistinin, 2027 sonbaharında başlaması planlanan NBA ve FIBA destekli yeni ligin ilk sezonuna katılma hakkı kazanacağını açıkladı.

Eşleşmelerin ardından Galatasaray Genel Menajeri Özgün Önver, Trabzonspor Sportif Direktörü Cömert Küce ve Denizli Basket Genel Menajeri Evren Yenice, kura sonuçları ile NBA ve FIBA iş birliğinde hayata geçirilmesi planlanan yeni Avrupa ligi projesine dair değerlendirmelerde bulundu. Galatasaray Genel Menajeri Özgün Önver, B Grubu’ndaki rakiplerini ve NBA Avrupa projesine yaklaşımını şu sözlerle aktardı: "Böylesine güçlü bir organizasyonda yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. B Grubu’nda Cibona, Legia Warszawa ve SIG Strasbourg ile eşleştik. Üçü de saygı duyduğumuz rakipler. Avrupa’nın farklı basketbol geleneklerini bir araya getiren dengeli ancak zorlu bir grup olduğunu düşünüyorum. Galatasaray olarak hedefimiz, grubumuzu en üst sırada tamamlamak ve sezon boyunca adım adım ilerleyerek organizasyonun son aşamalarında yer almak."

Trabzonspor Sportif Direktörü Cömert Küce, A Grubu’ndaki rakiplerini değerlendirerek, "A Grubu’nda Nanterre 92, Rytas Vilnius ve Sabah BC ile eşleştik. Bu değerli rakiplerle karşılaşmak, rekabet seviyesini yükseltiyor. Her maçın kendi hikayesi var ve biz de sahaya karakterimizi yansıtarak her maçı kazanabilecek bir takım olduğumuzu göstermek istiyoruz" dedi. Denizli Basket Genel Menajeri Evren Yenice ise kulübün ilk Avrupa sezonundaki hedefini belirterek, "Bu organizasyonda yer almak büyük bir mutluluk. Hedefimiz, elemelere katılan 16 takım arasından grup aşamasına yükselen tek takım olmak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin