KAIRA Grubu, Ankara'da Türk Enstrümanlarıyla Dikkat Çekiyor

Belaruslu rock grubu KAIRA, Türk enstrümanlarıyla Avrupa'da büyük ilgi görüyor. Grubun Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü yorumlaması dikkat çekiyor.

KAIRA Grubu, Ankara'da Türk Enstrümanlarıyla Dikkat Çekiyor
Belaruslu rock grubu KAIRA, Türk enstrümanlarıyla Avrupa'da büyük ilgi görüyor. Grubun Aşık Veysel'in 'Uzun İnce Bir Yoldayım' türküsünü yorumlaması dikkat çekiyor.

Dünyaca tanınan Belaruslu rock grubu KAIRA, rock müziği ve geleneksel Türk enstrümanlarını harmanlayarak Avrupa sahnelerinde ilgi çekmeye devam ediyor. Grup, Türk halk ozanı Aşık Veysel'in ünlü eseri "Uzun İnce Bir Yoldayım"ı kendi tarzlarında Türkçe olarak seslendirmeye hazırlanıyor. İlk duyduklarında büyük bir hayranlık hissettiklerini belirten grup üyeleri, bu nedenle parçayı kendi müzikal tarzlarıyla yeniden yorumlama kararı aldıklarını ifade ediyorlar. Türk kültürüne ilgi duyan KAIRA, internet üzerinden Türk müzikseverler tarafından keşfedilerek büyük bir ilgiyle karşılandı. Türkiye turnesi hazırlıklarını sürdüren grup, 5 Haziran'da İstanbul'da, 6 Haziran'da Ankara'da, 7 Haziran'da ise Antalya'da tanınmış Türk metal grubu Dragonborn ile birlikte sahne alacak. KAIRA, Türk seyircisiyle ilk kez buluşacak olmanın heyecanını yaşarken, konserlerde 'Uzun İnce Bir Yoldayım' eserini Türk hayranlarıyla birlikte söylemeyi dört gözle bekliyor. Ayrıca KAIRA üyeleri, yeni albümlerinde kısa sap bağlama kullanacaklarını ve Türk müziği etkisinin bu çalışmada daha belirgin olacağını da aktardılar.

İnternetin Gücü

KAIRA'nın solisti Kaira Drozdova, Türkler ve Belarusluların ortak tarihi köklere sahip olmasının bazı enstrümanların benzerliğine neden olduğunu düşündüğünü belirtti. "Son albümümüzde etnik enstrüman kullanımını artırdık ve geri dönüşler harika oldu. İnternet sayesinde sınırların ortadan kalktığı bir dünyada yaşıyoruz. Bu sayede Türk dinleyicisine ulaşmayı başardık. Türk müzikseverler, bizimle doğal bir bağ kurdular ve bu ilgi bizi çok mutlu ediyor" diye konuştu.

Türk Müzik Kültürü

Türk kültürünü sevdiğini vurgulayan Drozdova, Aşık Veysel’in eserini dinlerken hissettikleri duyguları paylaştı. "İlk duyduğumuzda şarkı bizi derinden etkiledi. Sözlerini tam anlamasak da tekrar tekrar dinledik. Şarkının sözlerini ve Aşık Veysel’in hayat hikayesini okuduktan sonra, ‘Evet, bunu KAIRA tarzıyla yeniden yorumlamalıyız’ dedik. Türkiye turnemizde bu şarkıyı seyircimizle söylemeyi çok istiyoruz" ifadelerini kullandı.

Türkiye Turnesi Deneyimi

Türkiye'deki tüm dinleyicilerine teşekkür eden Drozdova, şunları ekledi: "Müziğimizin dil ve coğrafya fark etmeksizin insanları bir araya getirebildiğini görmek bizim için çok değerli. Türkiye turnemiz sadece konserlerden ibaret değil; bu toprakların kültürünü, insanlarını ve enerjisini hissetmek bizim için büyük bir onur. Bizi bağrına basan, şarkılarımızda kendinden bir parça bulan herkese minnettarız. Konserlerde birlikte şarkı söylemek ve bu bağı güçlendirmek için sabırsızlanıyoruz."

Yeni Albüm Planları

Pavel Drozdov, Aşık Veysel ile tanıştıktan sonra Türk çalgılarına ilgi gösterdiğini belirterek, "Kısa sap bağlamanın tınısına hayran kaldım. Türkiye turnesine geldiğimde ilk işim güzel bir kısa sap bağlama almak olacak. Belki yeni albümümüzde beni gitarın yanında saz çalarken görebilirsiniz" dedi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin