Erzurum'un Yakutiye ilçesinde, Yakutiye Kültür Kurumu İlkokulu 3-A sınıfı öğrencileri, örnek bir sosyal sorumluluk projesine imza atarak SMA hastası Bala İkra’ya umut oldular. Sınıf öğretmeni Reyhan Uçgun’un rehberliğinde, yazar Metin Özdamarlar’ın yazdığı 'İyilik Timi' adlı kitaptan ilham alan öğrenciler, okudukları hikâyeyi gerçek hayata taşıyarak anlamlı bir iyilik hareketi başlattılar.
Ailelerinin de desteğini alarak hazırlıkları yapan minikler, okulda bir hayır çarşısı düzenlediler. Gün boyunca büyük bir heyecanla satış yapan öğrenciler, elde ettikleri gelirin tamamını SMA hastalığıyla mücadele eden Erzurumlu bebek Bala İkra’ya bağışladılar. Bu süreçte, çocukların yardımlaşma ve paylaşma bilinci kazanmalarının ne kadar önemli olduğunu vurgulayan okul müdürü Köksal Budak, öğrencilerin bu duyarlı davranışını takdir ederek onları tebrik etti.
Gün boyunca iyilik için emek veren 3-A sınıfı öğrencileri, ihtiyaç sahibi bir bebeğe destek olmanın mutluluğunu öğretmenleri ve aileleriyle paylaştı. Bir kitapla başlayan bu anlamlı yolculuk, minik yüreklerin büyük iyiliklere vesile olabileceğini bir kez daha gözler önüne serdi.
