Bilecik Söğüt'de BŞEÜ Öğrencileri Tarihi Yerleri Ziyaret Etti

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Söğüt ilçesinde tarihi bir gezinti yaparak bölgenin kültürel mirasını yerinde inceledi.

Bilecik Söğüt'de BŞEÜ Öğrencileri Tarihi Yerleri Ziyaret Etti
Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi öğrencileri, Söğüt ilçesinde tarihi bir gezinti yaparak bölgenin kültürel mirasını yerinde inceledi.

Bilecik Şeyh Edebali Üniversitesi Tarihi Araştırmalar Kulübü’nün düzenlediği etkinlikte, öğrenciler ve danışmanları Doç. Dr. Selma Göktürk Çetinkaya ile birlikte Söğüt ilçesini ziyaret etti. Bu ziyaret, öğrencilerin bölgenin tarihi ve kültürel zenginliklerini daha iyi anlamaları amacıyla gerçekleştirildi. Ziyaret sırasında, öğrenciler Söğüt’ün tarihi dokusunu yansıtan önemli yerleri ziyaret ederek, Osmanlı İmparatorluğu’nun kuruluşuna ev sahipliği yapan bu topraklar hakkında bilgi edindiler. Program kapsamında, ilçenin kültürel değerleri ve tarihsel önemi üzerine bilgi alışverişi gerçekleştirilirken, öğrenciler aynı zamanda yerel yöneticilerle de görüşme fırsatı buldu. Heyet, Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut tarafından kabul edildi. Bu buluşmada, öğrenciler ve akademisyenler arasında keyifli bir sohbet gerçekleştirilirken, ilçenin tarihi mirasına dair değerlendirmelerde bulunuldu.

Söğüt Belediye Başkanı Ferhat Durgut, ziyaretle ilgili olarak, "Öğrencilerimiz ilçemizin önemli noktalarını gezdi. Nazik ziyaretlerinden dolayı kendilerine teşekkür ediyor, çalışmalarında başarılar diliyoruz" ifadelerini kullandı. Bu tür etkinliklerin, öğrencilerin tarihsel ve kültürel bilincini artırmak açısından büyük önem taşıdığı vurgulandı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin