Bütün Annelere 100 Euro Ödeme Yapılacak. Kadınlara 100 Euro E-devlet Başvurusu

Çalışan çalışmayan annelere 100 Euro ödemeleri için , E-devlet üzerinden başvuru açıldı. E-Devlet üzerinden yapılacak başvurularda 650 TL ev hanımı olan annelere ödenecek. Peki başvuru hangi illeri kapsıyor. Başvuru nasıl yapılır İşte cevabı!

18 Şubat 2020 Salı, 11:08
G: 19.02.2020 - 15:08
Bütün Annelere 100 Euro Ödeme Yapılacak. Kadınlara 100 Euro E-devlet Başvurusu
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
İlan365 isimli internet sitesinde yer alan habere göre, Son günlerde sık sık gündemde olan bu desteğin ayrıntıları ve başvuruların açılması ve nasıl yapılacağını anlatalım. Devlet destekli yasal destek olmasada, AB projesinden ibaret olan 100 Euro'luk k yardım, ülkemizde Avrupa Birliği ortak kararıyla finanse ediliyor. SGK tarafından "Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi" kapsamında annelere mali destek uygulamasına ilişkin proje 2019 yılında olduğu gibi 2020 yılında açıldı.

Hangi Annelere 650 TL Verilecek? Mersin'deki Anneler Bundan Faydalanacak mı?

100 Euro devlet desteği yararlanmak için 0-60 ay aralığında çocuk sahibi olmanız gerekmektedir. Bu yardımdan şu an için sadece Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya illerinde ikamet eden annler faydalanabilecek. BU iller dışında ikamet edenler ile Part Time çalışanlar şu an için faydalanamayacaktır. Ancak 2021 yılında tüm Türkiye'de olması beklenmektedir.

Yardım için aranan şartlarda;

1- Çocuklu annenin ikametgahı aynı olması
2- Kesin kayıt tarihi itibariyle 4/1-a SSK sigortalısı olarak tam zamanlı çalışmıyor olmak
3- Kesin kayıt tari itibariyle son bir yılda SGK'ya bildirilen primi esas kazancık aylık 5166 TL'den düşük olması şartları aranmaktadır.

Başvurular nereden yapılacak?

Başvurular şu an için sadece E-Devlet üzerinden yapılacak. Bugün itibariyle E-Devlet üzerinden başvurular 2020 yılı için yeniden başladı.Destekten yararlanacak anneler 0-60 ay aralığında çocuğunu proje uygulama illerindeki Milli Eğitim Bakanlığı ya da Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığına bağlı anadokulu, kreş ve gündüz bakımevine düzenli olarak göndermeniz gerekmektedir.

Kaç Kişi Destek alabilecek?

Şu an için duyurulan ödemelerde, İstanbul'da 3250 anne, Ankara'da 1500 Anne, İzmir'de 1500 Anne, Antalya'da 1500 anne, Bursa'da 1250 anne ve Malatya'da 750 Annenin yanı sıra 2020'de Elazığ'da 500 anne yararlanabilecek. Toplam 10.250 Anne 650 TL yardımdan yararlanabilecek. Mersinhaber.com Ödeme Miktarları ne kadardır? Ödeme miktarları aylık 100 avrodur. Tek bir çocuk için en fazla 24 ay para alabilirsiniz. 24 ay sonra sürekli olarak 10.500 kişi değişecektir. Bu ödeme geçimini zor sağlayan annelerin kreş, anaokulu ve gündüz bakım evine çocuğunu gönderip masrafların bir kısmını karşılamaktır.

72 aylık olan çocuklardan bu ödeme kesilecektir. Ödemeler Halk Bankasına yatırılacaktır. Bu sebeple Halk Bankası hesabı açmanız gerekmektedir.

Destek nasıl kesilir?

Destek 24 ay süre dolduktan sonra kesilmektedir ayrıca çocuk 72 aylık olduğunda yine destek sona erdirilecek E-devlet üzerinden diğer kazanan adaylar 24 ay ödeme almaya başlayacaktır. 31 Mart 2022 tarihine kadar düzenli ödemeler şimdilik yapılacak. Sakın geç kalmayın. Başvurular yapmak için; E-devlet üzerinden https://www.turkiye.gov.tr/sgk-kurumsal-cocuk-bakim-hizmetleri-yoluyla-kayitli-kadin-istihdaminin-desteklenmesi-projesi-4623 linkine girerek boşlukları doldurmanız gereken alanları doldurabilirsiniz.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Maddiyardım alamıyor şigortan var deniyor
07:48
20 Şubat 2020 Perşembe
Neden evde çalışan anneler de
78.190.103.167
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Cumhur İttifakı Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Serdar Soydan İşçi Kıyımı Söylentilerini Net Bir Dille Yalanladı
Başkan Seçer, Mersin Halkıyla Bir Araya Gelmeyi Sürdürüyor
CHP Tarsus Belediye Başkan Adayı Ali Boltaç Seçim Çalışmalarını Sürdürüyor
Carettalar Gölgaşı Bld. Ted Ankara’ya Fark Attı, MSK’nın Galibiyet Serisi Sürüyor
Akdeniz Belediye Başkanı Gültak, 31 Mart Seçimlerindeki Rakiplerine Seslendi
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Now Tv’de İlker Karagöz’e Konuştu
Büyükşehir’den Mersin’in Doğu Girişine Gerdanlık Gibi Yol, Liman Yolu Yenilendi
Mersin’in Mut İlçesinde Devrilen Tarım Aracının Sürücüsü Hüseyin Bozca Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer, Atıksu Arıtma Tesisi Ve Tarımsal Destek İçin Gülnarlılarla Buluştu
Mersin Büyükşehir, Sokak Canları İçin Gönüllülerle İş Birliğine Devam Ediyor