Diyarbakır'da "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Ödül Töreni ve Sergi Açılışı Gerçekleştirildi.

Diyarbakır'da düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ödül töreninde başarılı öğrenciler ödüllerini alırken, eserlerinden oluşan sergi de katılımcılara sunuldu.

Diyarbakır'da "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" Ödül Töreni ve Sergi Açılışı Gerçekleştirildi.
Diyarbakır'da düzenlenen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" ödül töreninde başarılı öğrenciler ödüllerini alırken, eserlerinden oluşan sergi de katılımcılara sunuldu.

Diyarbakır İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yürütülen "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" çerçevesinde, ödül töreni ve sergi açılışı gerçekleştirildi. Tören, İl Milli Eğitim Müdürlüğü binasında düzenlendi ve yıl boyunca yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere İl Milli Eğitim Müdürü Salih Sadoğlu tarafından ödülleri verildi. Törenin ardından, öğrencilerin hazırladığı eserlerin sergisi açıldı. Katılımcılar, sergide yer alan çalışmaları dikkatle inceledi. Yarışmalarda ödül kazanan 12 öğrenci ve danışman öğretmenlerin bir kısmı, dış ilçelerden programa katılarak ödül alma mutluluğunu yaşadı.

Programda konuşan Salih Sadoğlu, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi, Bakanlığımız tarafından 81 ilde yürütülen bir projedir. Biz de Diyarbakır’da Bakanlığımızın belirlediği standartlarda bu projeyi uygulamaya özen gösteriyoruz" dedi.

Projenin amacının öğrencilerin dilin zenginliklerini kavramaları olduğunu ifade eden Sadoğlu, sözlük tasarımından şiir yazmaya, afiş tasarımından resim yapmaya kadar pek çok alana hitap ettiğini belirtti. Sadoğlu, "Öğrencilerimizin projeye katılımlarını ve öğretmenlerimizin desteklerini görmek bizi mutlu ediyor. Sosyal medya ve internet platformları, öğrencilerin sınırlı kelimelerle yaşamasına neden oluyor. Bu durum, öğrencilerin dil becerilerini olumsuz etkiliyor. Bakanlığımızın bu projesi, öğrencilerin okuma, yazma, dinleme ve konuşma becerilerini artırmayı hedefliyor. Okullarımızda Edebiyat ve Türkçe derslerinde yazılı sınavların yanı sıra konuşma ve dinleme sınavları da yapılmakta. Bu projeyle, öğrencilerimizin dilin tüm alanlarında beceriler kazanmaları amaçlanıyor. Bu projeye destek veren tüm öğretmenlerimize teşekkür ediyor, yarışmaya katılan öğrencilerimizi tebrik ediyorum" şeklinde konuştu.

Yarışmaya katılan Ergani Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğrencisi Melek Yiğit, afiş kategorisinde birincilik elde etti. Yiğit, İstiklal Marşı'nın 3 kelimesini seçerek tuvale döktüğünü ve afiş yaptığını söyledi. "Afişte anlatmak istediğim, şehitlerimizin asla unutulmayacağı ve onların vatanımızın en büyük parçası olduğu" ifadelerini kullandı.

Ergani Süleyman Nazif Anadolu Lisesi öğretmeni Ceylan Özkaya Eser ise, "Dilimizin Zenginlikleri Projesi" kapsamında okul olarak iki ödül kazandıklarını belirtti. Eser, "Afiş branşında hem il 1'incisi hem de il 3'üncüsü ödülünü aldık. Okul olarak her yıl bu projelere düzenli olarak katılıyoruz. Öğrencilerimiz bu proje aşamasında oldukça eğlendi ve araştırmalar yaptılar" dedi.

Şiir kategorisinde birinci olan Kulp Atatürk İlkokulu öğrencisi Pelda Amaç, 23 Nisan konulu şiir yazdığını ve il birincisi olduğunu aktardı. Amaç, "Tek başıma yaptım. Benim el emeğim. 1-2 günde hazırladım ve öğretmenime teslim ettim, o da gerekli işlemleri yaptı ve yarışmaya gönderdi. Birinci olduğum için çok mutluyum" dedi.

Kulp Atatürk İlkokulu öğretmenlerinden Selcan Akdemir de öğrencisiyle gurur duyduğunu ifade ederek, "Herkese çok teşekkür ederim. İl Milli Eğitim'e, İlçe Milli Eğitim'e ve Okul Müdürümüze bizleri bu ödüle layık gördükleri için teşekkür ederim" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin