Edirne Merkez'de, akşam saatleri itibarıyla beklenen yağışın başlamasıyla birlikte, şehirdeki en yoğun caddelerden biri olan Saraçlar Caddesi'nde ve Çilingirler Caddesi'nde birçok vatandaş zor anlar yaşadı. Şemsiyesi olmayanlar, iş yerlerinin tentelerine sığınarak yağmurdan korunmaya çalışırken, bazıları da hızla koşarak yağmurdan kaçmaya gayret etti. Bu durum, şehirde aniden bastıran yağmura hazırlıksız yakalanan vatandaşların zor durumda kalmasına neden oldu.
Öte yandan, Edirne Valiliği, olumsuz hava koşullarına karşı vatandaşları uyardı. Valilikten yapılan açıklamada, 2 Şubat 2026 Pazartesi günü il genelinin güney kesimlerinde, özellikle Enez, Keşan, İpsala, Meriç ve Uzunköprü çevrelerinde rüzgârın saatte 50-70 kilometre hızla eseceği ve yer yer fırtına şeklinde etkili olmasının beklendiği ifade edildi.
Açıklamada ayrıca, 02.02.2026 tarihinin 00.00 ile 23.59 saatleri arasında kuvvetli rüzgâr ve yağışın etkili olacağı belirtildi. Bu nedenle, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları gerektiği vurgulandı.