Yeniköy köyünde bulunan seralarda, işçiler marulları toplayarak satışa hazırlıyor. Yıllık yaklaşık 180 bin marul üretimi gerçekleştirilen bu serada hasat edilen ürünler, Erzincan'ın yanı sıra çevre illerin sebze ihtiyacını karşılamada önemli bir rol oynuyor.
Üreticiler, seracılığın bölge ekonomisine sağladığı katkılara dikkat çekerken, bu sezonun verimli geçmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getiriyor. Özellikle hasat döneminde iş gücü ihtiyacının arttığı gözlemleniyor.
Erzincan'daki seralarda, marul hasadı genellikle yaz aylarında yoğunlaşmaktadır ve bu süreçte toplanan ürünler, taze olarak pazara sunulmaktadır. İlgili ekipler, hasat işleminin ardından, ürünlerin kalitesini kontrol etmekte ve gerektiğinde ambalajlama işlemleri gerçekleştirmektedir.
