Ankara 64. Asliye Ceza Mahkemesi'nde gerçekleştirilen duruşmaya, müşteki sanık Yasin Çakmak ve taraf avukatları katılırken, müşteki sanık Fatma Çakmak SEGBİS (Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi) ile bağlandı. Mahkeme hakimi, yargılamanın başladığını belirtip Yasin Çakmak'a söz verdi. Yasin Çakmak, olay günü yaşananları detaylı bir şekilde anlattı. "Akşam yemeğini ben hazırladım. Çocuklarım ve eşimle birlikte yemeğimizi yedik. Yedikten sonra eşim tuvalete gideceğini söyledi. Ben de ‘Tamam, gidebilirsin’ dedim. Daha sonra odaya geçtim. Odayı temizlerken aradan 45-50 dakika geçti. Kirli sepetine eğildiğimde içinde bir telefon olduğunu gördüm" şeklinde ifade etti.
Çakmak, gördüğü mesajlar karşısında şoke olduğunu belirterek, "Banyodan çıkarken elim ayağım titredi. Eşim silahı bana doğrulttu. Ben ne yapacağımı şaşırdım. Silahı almaya çalışıyorum" dedi. Bu sırada, eşinin kendisine zarar vermemesi için mücadele ettiğini ifade etti. "Ben burada aldatıldım ve ailemin temelini yıktı" şeklinde konuştu.
Müşteki sanık Fatma Çakmak, olay tarihinde eşinin kendisine saldırdığını öne sürerek, "Bıçakla kendimi savunmaya çalıştım ama bıçağı elimden aldı" dedi. Fatma Çakmak, eşinin davranışlarının kendisini bayılma noktasına getirdiğini ve yüzünde 60 dikiş olduğunu söyledi.
Fatma Çakmak'ın avukatları, Yasin Çakmak'ın eylemlerinin ‘öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturduğunu savunarak, mahkemeden görevsizlik kararı verilmesini talep etti. Mahkeme hakimi, tanık dinleyeceğini bildirdi.
Olay gecesini anlatan bir komşu, "Çocuk kapıyı çaldı, ‘yardım edin’ dedi. Yatak odasında Fatma'nın yüzü kan içindeydi" şeklinde ifade verdi. Sağlık ekipleri geldiğinde Fatma Çakmak'ın durumu ciddiydi. Cumhuriyet savcısı, sanığa atfedilen eylemin ‘kasten öldürmeye teşebbüs’ suçunu oluşturabileceğini belirterek, dosyanın ağır ceza mahkemesine gönderilmesini talep etti. Mahkeme, görevsizlik kararı vererek dosyayı ağır ceza mahkemesine gönderdi.
Olayın geçmişine bakıldığında ise, 12 Ocak'ta Yasin Çakmak'ın eşi Fatma Çakmak’ı ağır yaraladığı ve ifadesi sonrası serbest bırakıldığı görülmektedir. Daha sonra Fatma Çakmak, ailesinin yaşadığı Şanlıurfa'ya giderek basın toplantısı düzenlemiş ve yardım çağrısında bulunmuştur. Bu açıklamaların ardından Yasin Çakmak gözaltına alınmış ve 17 Ocak'ta tutuklanmıştır. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Yasin Çakmak hakkında ‘kadına karşı nitelikli kasten yaralama’ ve ‘tehdit’ suçlarından 15 yıl 6 aya kadar hapis cezası talep etmiştir. Fatma Çakmak hakkında ise ‘eşe karşı kasten yaralama’ suçundan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası istenmiştir. İddianame Ankara 64. Asliye Ceza Mahkemesi tarafından kabul edilerek dava açılmıştır.
