Olay, saat 12.30 sıralarında Fatih ilçesi İskenderpaşa Mahallesi'nde meydana geldi. İddiaya göre, boşanma sürecinde olan bir çiftin aileleri arasında tartışma çıktı. Tarafların geçmişte husumetli oldukları öne sürüldü ve tartışma kısa sürede büyüyerek kavgaya dönüştü. Bu esnada silah ve bıçak kullanıldığı belirtildi. Kavga sırasında 1 kişi bıçaklanırken, diğer bir kişi de silahlı saldırıya uğradı. Olay yerine intikal eden sağlık ekipleri, yaralıları ambulansa alarak hastaneye sevk etti. Olay anında bir kadının diğer taraflardan birine kemerle vurduğu anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.
Olayı gören Şefik Bekman, "Burada erkekler bir olay çıkardılar. Hiçbir şey yok, tam ayıracakken bir kadın geldi. Şalvarının içinden iki tane silah çıkardı. Birini ona, birini buna verdi. Adam yere düştü, sopayla da kafasına vurdular. Ondan sonra polisler ve ambulans geldi." şeklinde ifade verdi.
Yaşanan olay sonrası polis, kavgaya karışanları gözaltına alarak ifade almak üzere emniyete götürdü. Olayla ilgili geniş çaplı bir soruşturma başlatıldığı öğrenildi.
