Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi'nde ateşkesin yürürlükte olduğu dönemde, son 24 saatte hastanelere 1 cenaze ve 8 yaralı getirildiğini duyurdu. Bakanlık, İsrail ile Hamas arasında 10 Ekim'de yürürlüğe giren ateşkesin ardından ölü sayısının 930'a, enkaz altından çıkarılan cansız bedenlerin 781'e, yaralı sayısının da 2 bin 819'a yükseldiğini açıkladı.
İsrail'in saldırılarının başladığı tarihten bu yana, yani 7 Ekim 2023'ten itibaren, Gazze'de hayatını kaybedenlerin toplam sayısının 72 bin 939'a ulaştığı belirtildi. Ayrıca yaralı sayısının da 172 bin 927'ye çıktığı ifade edildi.
Bakanlık, Kurban Bayramı boyunca gerçekleştirilen saldırılarda 33 sivilin yaşamını yitirdiğini ve 130'dan fazla kişinin yaralandığını vurguladı. Bu saldırılar, Gazze'deki sivil halk üzerinde büyük bir etki yaratmaya devam ediyor.
