Zonguldak Alaplı'da Hayırsever İş İnsanı Ali Arıkan Babası İçin Cami Yaptırdı

Zonguldak Alaplı'da hayırsever iş insanı Ali Arıkan, babası adına yaptırdığı camiyi törenle ibadete açtı.

Zonguldak Alaplı'da Hayırsever İş İnsanı Ali Arıkan Babası İçin Cami Yaptırdı
Zonguldak Alaplı'da hayırsever iş insanı Ali Arıkan, babası adına yaptırdığı camiyi törenle ibadete açtı.

Edinilen bilgilere göre, esnaf Ahmet Akın tarafından bağışlanan arsa üzerine inşa edilen Mehmet-Zeliha Arıkan Camii, yaklaşık 100 kişinin aynı anda ibadet edebilmesi için tasarlandı. Cami, 690 Evler bölgesinde Cuma namazı sonrası gerçekleştirilen dualarla hizmete girdi.

Açılış töreninde konuşan Müftü Dr. Yılmaz Çelik, kalıcı eserlerin toplumda önemli bir yer tuttuğunu belirterek, cami yaptırmanın manevi değerine vurgu yaptı. Alaplı Kaymakamı Selçuk Köksal ise yaptığı konuşmada, "Medeniyetimiz, inancımız ve kültürümüzde cami, okul, köprü, hastane gibi eserlerin inşası, hayır sahiplerinin amel defterinin kapanmamasını sağlıyor. Bu tür hayırların toplumda birlik ve beraberliği artırdığına inanıyoruz" dedi.

Hayırsever iş insanı Ali Arıkan, babası adına böyle bir eseri ilçeye kazandırmanın kendisi için büyük bir mutluluk kaynağı olduğunu ifade ederek, bunun hayatındaki en önemli görevlerden biri olduğunu belirtti. Açılış etkinliğine Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, AK Parti İlçe Başkanı Altan Güngör ile çok sayıda vatandaş katıldı. Konuşmaların ardından yapılan dualarla cami ibadete açıldı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin