Samsun Şehir Hastanesi’nde taşınma işlemleri titizlikle sürdürülüyor. Sağlık hizmetlerini tek çatı altında sunmayı hedefleyen hastane, Kasım ayında göğüs hastalıkları ve 17 Şubat'ta göğüs cerrahisi kliniklerini taşımıştı. Şimdi ise kadın doğum ve çocuk birimleri için geri sayım başladı. Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi, 2 Mart itibarıyla Samsun Şehir Hastanesi'nde hasta kabul etmeye başlayacak.
Modern ve Nitelikli Sağlık Hizmeti
Başhekim Doç. Dr. Mahmut Ulubay, "Samsun Şehir Hastanesi olarak amacımız, vatandaşlarımıza hak ettikleri modern ve konforlu sağlık hizmetini sunmaktır. Bu kapsamda kadın doğum ve çocuk kliniklerimiz, 2 Mart 2026 tarihi itibarıyla hastanemizde hizmete girecek. Yeni kliniklerimiz, fiziksel alanlarının yanı sıra sundukları imkanlar ve hasta bakım kalitesi bakımından daha nitelikli bir yapıya kavuşacak. Acil servislerdeki kapasite artışı ile hastanenin genel operasyonel gücünü artırmayı hedefliyoruz. 2 Mart’tan itibaren kadın doğum ve çocuk acil polikliniklerimizin aktif hale gelmesiyle birlikte, bölgenin en güçlü acil müdahale ağını oluşturacağız" dedi.
Kademeli Taşınma Süreci
Mart ayı itibarıyla, hastane bünyesinde göğüs hastalıkları, yetişkin alerji ve immünoloji, kadın doğum ve çocuk hastalıkları branşlarının tam kapasiteyle hizmet vereceğini belirten Ulubay, diğer bölümlerin de kademeli olarak yeni yerleşkeye aktarılacağını ifade etti.
Taşınma süreci tamamlandığında, Samsun Şehir Hastanesi bin 458 yatak kapasitesine ulaşarak, onkoloji, yanık merkezi, organ nakli ve kalp merkezi gibi özelleşmiş birimleriyle bölgenin "sağlık üssü" olma vizyonunu güçlendirecek.