Kahramanmaraş'taki hayvan pazarında, Kurban Bayramı'na sayılı günler kala beklenen hareketlilik henüz gerçekleşmedi. Besiciler, satışa sundukları kurbanlıkların sayısının az olduğunu ve alıcıların pazar yerinde daha çok fiyat araştırması yaptıklarını aktardı. Bazı ziyaretçiler, kurbanlıkları inceleyerek, alım yapmayı bayram gününe yakın bir tarihe planladıklarını dile getirdi. Besiciler, geçmiş yıllarda olduğu gibi yoğunluğun bayram öncesi günlerde artmasını beklediklerini vurguladı. Ayrıca açıklanan fiyatların altında satış yaptıklarını belirterek, vatandaşları kurban satış pazarına davet ettiler.
Kurban Fiyatları ve Satışlar
Kurban satıcısı Ahmet Kazancı, "Kahramanmaraş'ta beslenen hayvanlarımızı vatandaşlarımız yesin diye en güzel hayvanlarımızı seçtik ve satışa sunduk. Hayvanlarımızın cinsine göre bazıları uzun boynuzlu. Hayvanlarımız 110 kilograma kadar çıkabiliyor. Kabala fiyatı ise 40 bin lira civarında" dedi. Diğer bir satıcı Mustafa Dalkıran ise, "Bizde erkek toklu hayvanlar var. Fiyatlarında 20 lira indirim yaptık. Çok güzel hayvanlarımız var. Alıcılar hayvanları alıp bırakıyor, isimlerini yazıyoruz. Bayramın birinci günü kesim konusunda yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.
Hasan Kaya, herkesin daha rahat kesim yapabilmesi için fiyatların indirildiğini belirterek, "Ortalama 25 bin liradan 40 bin liraya kadar hayvanlarımız mevcut. 60 kilogramdan 120 kilograma kadar hayvanlar var" dedi. Besiciler, fiyatların rekabetçi olduğunu ve alıcıların daha fazla tercih yapmasını sağladığını ifade ettiler.
