Balıkesir’in Erdek ilçesi Kapıdağ Yarımadası’nda, 34 yaşındaki Elif Kumal’ın kaybolmasının üzerinden altı gün geçti. Edinilen bilgilere göre, Elif Kumal, erkek arkadaşıyla yaşadığı tartışmanın ardından bölgeden ayrıldığı iddia ediliyor. Arama kurtarma çalışmaları, AFAD’ın koordinesinde, jandarma, emniyet, sahil güvenlik ve gönüllü kuruluşlar tarafından karadan, havadan ve denizden sürdürülüyor.
Aile yakınları, İstanbul’dan gelerek arama çalışmalarına katıldıklarını belirttiler. Nazmiye ve Osman Kavakderesi, "Dün akşam karda kışta yola çıktık, buradayız. Elif’in ailesiyle uzun zamandır tanışıyoruz. Bu aileyi yalnız bırakmamak için buradayız," dediler. Ayrıca, Elif'in erkek arkadaşının serbest bırakılmış olmasının düşündürücü olduğunu ve onun bölgede bulunması gerektiğini ifade ettiler. "Bu çocuğun burada olması gerektiğini düşünüyorum. Aileyi yalnız bırakmaması lazım," diye eklediler.
Aile yakınları, Elif’in erkek arkadaşının kaybolma olayındaki rolünün sorgulanması gerektiğini belirttiler. "Madem serbest kaldıysa neden burada değil? Bu kızın kaybolmasına neden olan kişi o," şeklinde konuşan Kavakderesi, Elif’in ailesinin yaşadığı sıkıntıyı da dile getirdi. "Dört-beş gündür evde ne uykumuz kaldı ne huzurumuz. Herkesin aynı duyguları yaşadığını biliyorum," dedi.
Köyde yaşayanlar da Elif’in kaybolduğu bölgeyi iyi bildiğini ve bulunması için erkek arkadaşının yardım etmesi gerektiğini ifade ettiler. "Bulursa o bulur," diyen köylüler, Elif’in kaybolduğu yerin birçok giriş ve çıkışa sahip olduğunu vurguladılar. "Araba tek bir güzergâha mahkûm değil; birçok yöne sapmış olabilir," diyerek Elif’in kaybolma olasılıklarının çok yönlü olduğunu belirttiler.