Kırgızistan'dan Gelen Heyet, Antalya'daki Mavi Bayraklı Plajları Yerinde Gözlemledi

Kırgızistan'dan gelen bir heyet, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Mavi Bayrak uygulamalarını yerinde incelemek üzere Antalya'ya geldi. Heyet, plaj yönetimi ve çevre duyarlılığı konularında bilgi almak için Antalya'nın Mavi Bayraklı plajlarını ziyaret etti.

Kırgızistan'dan Gelen Heyet, Antalya'daki Mavi Bayraklı Plajları Yerinde Gözlemledi
Kırgızistan'dan gelen bir heyet, Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin Mavi Bayrak uygulamalarını yerinde incelemek üzere Antalya'ya geldi. Heyet, plaj yönetimi ve çevre duyarlılığı konularında bilgi almak için Antalya'nın Mavi Bayraklı plajlarını ziyaret etti.

Kırgızistan’ın Issık Gölü çevresindeki turizm işletmeleri ve birliklerinden oluşan heyet, Antalya Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret ederek Mavi Bayrak programı hakkında bilgi aldı. Antalya Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Dr. Çiğdem Hacıoğlu ile yapılan toplantıda, plaj uygulamaları ve çevre çalışmaları hakkında detaylı bilgiler verildi. Hacıoğlu, heyete Antalya’nın Mavi Bayrak programı kapsamındaki uygulamalarını anlattı.

Çevre Çalışmalarını İncelediler

Heyet, Antalya Büyükşehir Belediyesi Konyaaltı EKDAĞ Halk Plajı’nı gezerek, Türkiye Çevre Eğitim Vakfı (TÜRÇEV) Antalya Koordinatörü Mustafa Ergiydiren ile birlikte plaj yönetimi, temizlik, çevre duyarlılığı, cankurtaran hizmetleri ve Mavi Bayrak kriterleri hakkında bilgi aldı. Kırgız heyet, ayrıca Antalya Büyükşehir Belediyesi Elektronik Gemi Denetim Merkezi ve Çevre Eğitim İnovasyon Merkezleri’ni de ziyaret ederek deniz kirliliğiyle mücadele ve çevre eğitimi konularında yapılan çalışmaları inceledi.

Deneyimler Paylaşıldı

Antalya Büyükşehir Belediyesi Kıyı Yapıları Şube Müdürü Pelin Şahin, Konyaaltı Sahili’nde yapılan çevre dostu uygulamaları heyetle paylaştı. Şahin, "Konyaaltı Sahili, 8 kilometrelik bir halk plajı alanı olarak günlük yoğun kullanıma rağmen, temizlik, bakım, çevre duyarlılığı, duş alanları, soyunma kabinleri, yürüyüş yolları ve cankurtaran hizmetleri ile bütüncül bir çalışma yürütüyoruz. Kırgız heyet ile deneyimlerimizi paylaştık ve bu ziyaret hem bizim hem de Kırgız heyet için faydalı oldu" dedi.

Mavi Bayrak Programı İle İlgili Hedefler

Kırgızistan Kurortlar Birliği Başkanı Azamat Zhamankulov, Antalya'daki Mavi Bayrak uygulamalarını yerinde görmek amacıyla geldiklerini ifade etti. Zhamankulov, "Kırgızistan’da da Antalya’ya benzer önemli bir turizm bölgesi olan Issık Gölü var. Sovyet döneminde Mavi Bayrak uygulaması bulunmuyor. Biz bu programı ülkemize kazandırmak istiyoruz. Bu nedenle Antalya’daki plajlardaki Mavi Bayrak kriterlerinin nasıl uygulandığını, nasıl yönetildiğini ve sürecin işleyişini görmek için buradayız" şeklinde konuştu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin