Karamanca Kültür ve Dayanışma Derneği tarafından Oba Yörük Türkmen Müzesi’nde düzenlenen kahvaltı programı, Karamancalı hemşehrileri bir araya getirerek unutulmaz anlar yaşattı. İlk kez gerçekleştirilen bu anlamlı etkinlik, yoğun katılım sayesinde hafızalara kazındı. Yöresel lezzetlerin paylaşıldığı sofralarda yapılan sohbetler sırasında, kadınlara sunulan karanfiller vefanın ve değerin sembolü olarak dikkat çekti. Ayrıca, çocuklar için düzenlenen balon ve yüz boyama etkinlikleri, programa renk katarak katılımcıların yüzünü güldürdü. Müzede sergilenen eserler, Yörük-Türkmen kültürünün izlerini keşfetme fırsatı sundu. Bu etkinlik, yöresel oyunlar eşliğinde birlik ve beraberlik duygusunu pekiştirdi.
Programda söz alan Dernek Başkanı Ayhan Balkan, bu organizasyonun sadece bir kahvaltı buluşması olmadığını belirterek, "Bu buluşma, dayanışmamızın en güçlü göstergesidir. Kadınlarımız ve gençlerimiz için yarınlara atılmış anlamlı bir adımdır." dedi.
Etkinliğe, İzmir’in yanı sıra Manisa ve çevre illerde yaşayan Karamancalılar ile Karamanca’dan evli gelin ve damatlar da yoğun ilgi gösterdi. Katılımcılar, ortak kültür ve hatıralar etrafında kenetlenmenin mutluluğunu yaşadı.
Etkinliğin gerçekleştirilmesine katkı sunan isimler arasında Ali Küçükçakır ve ailesi, Niyazi Karakaş ve ailesi, Ahmet Karagöz ve ailesi, Doğanlar Mahalle Muhtarı Eyüp Kocatepe, Şeyda Nur Budak ve ailesi gibi hayırseverler yer aldı. Organizasyonun hazırlanmasında emeği geçen kadınlara, gençlere ve destek sağlayan tüm Karamancalılara teşekkür edildi. Karamancalılar, İzmir’de sadece bir kahvaltı sofrasında değil, aynı zamanda bir gönül sofrasında da buluşmuş oldu.