Mersin Büyükşehir'den Cem Evine 850 Bin TL'lik Yardım

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Yenişehir Cemevi’ne 850 bin TL maddi destek sağladı.

15 Ağustos 2018 Çarşamba, 14:13
Mersin Büyükşehir'den Cem Evine 850 Bin TL'lik Yardım
-

Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın makamında gerçekleştirilen protokol törenine, Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz ile yönetim kurulu üyeleri katıldı.
Kocamaz ile Dernek Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz hayırlı uğurlu olsun temennileri ile protokolü imzaladı. Protokol kapsamında yapılan 850 bin TL’lik maddi yardım ile Yenişehir Cemevi’nin yenileme ve tadilat masrafları karşılanacak.
İmzalanan protokol sonrasında bir konuşma yapan Başkan Kocamaz: “Bizler insanların o saf ve temiz inançlarını yaşaması için destek vereceğiz” dedi.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Allah hayırlı etsin. Önemli olan vatandaşların beklentilerine cevap vermek. Birileri konuşur, birileri yapar. Yani maalesef bugüne kadar konuşanlar bu işe hiç el atmadı. Zaman zaman genel başkan gelir. O da söyler. Der ki ‘Biz hep birilerinden söz aldık, vaat aldık ama icraat almadık. Ama siz bu işi yıktınız’ der. Biz de Türkiye’nin bütünlüğünden yanayız. Bu ülkede insanların doğum yerini tercih şansı yok, anne babasını tercih şansı yok. Ama bir tercih var, onları anneleri ve babaları Türkiye’de doğurmuş. O zaman biz kardeşçe yaşayacağız. Birbirimizi hoş göreceğiz ve hepimizin ortak hedefi bu bayrağı indirmeyeceğiz. Başka hiçbir beklentimiz de yok. Çünkü ülkeyi bu topraklarda yaşayan insanlar işgalden kurtardı. Burayı vatan yapan bu topraklar üzerinde yaşayan insanlar. Zaman zaman bizim birliğimizi, beraberliğimizi bozmak için aramıza fitne sokmak isteyen hainler olmuştur. Ama biz bunlara aldırmayacağız, fırsat vermeyeceğiz. Bu işi istismar haline getirenlere de fırsat vermeyeceğiz. Sadece insanların o saf, temiz inançlarını yaşaması için bizler destek vereceğiz, gayret göstereceğiz” dedi.
“CEMEVİ HERKESİN EVİDİR”
Alevi Kültür Dernekleri Mersin Şube Başkanı Hasan Kılavuz da teşekkürlerini ileterek, Yenişehir Cemevi’ndeki eksikliğin uzun yıllar boyunca belediyeler tarafından ihmal edildiğini de dile getirdi. Kılavuz, “Cemevi herkesin evidir. Dolayısıyla 300-400 bin alevinin yaşadığını düşündüğümüz Mersin’de merkez Yenişehir’deki bu cemevine, bu hizmetin verilmesi lazım” ifadelerine yer verdi.
“30 YILDIR BURADA İKTİDAR OLAN BELEDİYELER BUNA EL ATMADI”
Bu topraklar üzerinde bütünlüğü sağlamak için, barış, dostluk, kardeşlik duyguları içerinde ayrımcılığa yer vermeden yaşamak istediklerini anlatan Kılavuz, “Eğer bir yere hizmet gitmediği zaman, bu halkın talebiyse ve o taleplere kulak verilmiyorsa sıkıntılara yol açar. Belediye başkanını her gördüğümüzde deriz ki her yeri görüyor da bu cemevini görmüyor mu? Ama demek ki görenler de var. Bunlardan bir tanesi de Sayın Burhanettin Kocamaz. Bunu kimse ne inkâr eder, ne de kimsenin inkâr etmeye gücü yeter. Bizim camiamızda da bu gerçekten uzun zamandır bekleniyor. Belediye Meclisi’nden geçti, her tarafa duyuruldu ve büyükte bir sevinç var. Demek ki bu şudur. 30 yıldır burada iktidar olan belediyeler buna el atmadılar. Ama bir Burhanettin Kocamaz geldi, tamam yapalım diye bir karara vardı. Bu da bizi cidden sevindirmiştir. Çok sağ olun” diye konuştu.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
hakan
11:44
20 Ağustos 2018 Pazartesi
sayın baskanim allah razı olsun iyi alevi kardeslere cem evi icin 850 bin tl yardim demişsiniz memleketiniz olan tarsusta tam 4 yıldir müflülügün milletin yardimiyla aldigi borsa binasıni kiz yurdu icin alindi her cuma burasi icin para toplaniyor bi türlü faliyete geçirilemedi artik oraya hocalarimiz yardim istemekten çekiniyorlar çünkü ancak bu güne kadar anaparasi ödenemedi yani burayafa bi el atsanız büyük bi hayır olur teşekürler
85.107.11.190
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Bir Dönem Mersin İdman Yurdu’nda Top Koşturan Kamerunlu Futbolcu Joseph Boum Hayatını Kaybetti
Mersin’in Tarsus İlçesinde Yalnız Yaşayan Suna S. İsimli Kadın Evinde Ölü Bulundu
Mersin’in Erdemli İlçesinde Sandık Dolu Depoda Çıkan Yangın Büyümeden Söndürüldü
Mersin Büyükşehir Belediyesi Erkek Basketbol Takımı (Msk), Pizza Lazza Harem Spor’u 81-92 Mağlup Etti
Mersin’de Düzenlenen Euroleague Fınal Four Sona Erdi, Fenerbahçe Alagöz Holding İkinci Kez Avrupa Şampiyonu
Başkan Seçer’den Sma Hastası Mehmet Ali Bebeğin Kampanyasına Destek: “Mehmet Ali’yi Bir An Önce Tedaviye Göndereceğiz”
Tarsus Doğa Parkı Ve Gençlik Kampı, Bayramda Ziyaretçi Akınına Uğradı
13 – 14 Nisan Hafta Sonu Günleri Mersin’de Nöbetçi Noter Uygulaması Var Mı? 13 Nisan 2024 Cumartesi ve 14 Nisan 2024 Pazar Günleri Noterler Açık mı?
Mersin Büyükşehir Deniz Sporlarında Da Öne Çıkan Bir Kent Olma Yolunda İlerliyor, Babil Su Sporları Merkezi Hizmete Açıldı
Mersin Büyükşehir Otizm Aile Danışma Merkezi’nde ‘Otizm Farkındalık Günü’ Etkinliği Düzenlendi