Mersin'de 3 Milyon Lira Vurgun Yapan 4 Sahte Polis Tutuklandı

Mersin'de dolandırıcılık yapan sahte polisler, bir kadını arayarak korku salıp 3 milyon lira vurgun yaptı. Yakalanan 4 şüpheli tutuklandı.

Mersin'de 3 Milyon Lira Vurgun Yapan 4 Sahte Polis Tutuklandı
Mersin'de dolandırıcılık yapan sahte polisler, bir kadını arayarak korku salıp 3 milyon lira vurgun yaptı. Yakalanan 4 şüpheli tutuklandı.

Mersin'de gerçekleştirilen bir polis operasyonunda, dolandırıcılık faaliyetleri yürüten sahte polisler gözaltına alındı. Alınan bilgilere göre, dolandırıcılar bir kadını arayarak ailesinin kimlik bilgilerinin suç örgütlerinin eline geçtiğini ifade etti. Kadına, "Eşin ve çocukların emniyette, cezaevine girecekler" diyerek korku saldı. Bu korku ile kadın, evdeki 11 bin 800 dolar, 2 bin 500 TL ve 330 gram altını dolandırıcılara teslim etti.

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, kendilerini polis olarak tanıtan şüphelileri yakalamak için kapsamlı bir çalışma başlattı. Yapılan titiz kamera takipleri neticesinde Mersin merkezli olarak 2 ilde eş zamanlı operasyon yapıldı. Mersin ve Şanlıurfa'da düzenlenen bu operasyonlarda şüpheliler Ö.D, Ç.D., A.A. ve A.A. yakalandı.

Gözaltına alınan dört şüphelinin emniyetteki ifadeleri alındıktan sonra adliyeye sevk edildi. Nöbetçi mahkemeye çıkarılan şüpheliler, mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mersin İl Emniyet Müdürlüğü, suç ve suçlularla mücadelenin hukukun üstünlüğü, kamu düzeni ve milletin huzuru için kararlılıkla sürdürüleceğini vurguladı.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin