Mersin'de Şehitlikte Dolar Protestosu

Bayraklarla doların yükselişine tepki gösterdiler.

11 Ağustos 2018 Cumartesi, 13:06
Mersin'de Şehitlikte Dolar Protestosu
-

AK Parti Tarsus İlçe Başkanı İbrahim Gül ve bazı Yönetim Kurulu üyeleri, Şehitliğe giderek, Doları ve Türkiye’yi ekonomik anlamda olumsuz etkilemek isteyenlere protesto gösterisinde bulundu.
İbrahim Gül ve beraberindekiler ellerinde Türk Bayraklarıyla Tarsus Şehitliğine giderek, burada dua edip, Fatiha okudular.
Başkan Gül, şehitleri bir kez daha minnet ve şükranla anmak için şehitliğe geldiklerini belirterek, bir basın açıklaması yaptı.
Açıklamasında, “Biz bu ülkeyi dolar ile almadık ki, şimdi bizi dolarla yıkmaya çalışmaktadırlar. Bu kâğıt parçası olan dolar ile oynayarak bizi yıldıramayacak, yıkamayacaktır” diyerek şunları kaydetti:
“Bu cennet vatanımızın ve bağımsızlığımızın kolay kazanılmadığını aziz şehitlerimizin kanlarıyla sulamışlar ve bu topraklar için can vermişlerdir. Ülkemizin bağımsız bir ülke olduğunu, dost düşman herkese göstermişlerdir. İşte bugün ülkemizin büyümesine, güçlenmesini hazmedemeyen dış güçler ve işbirlikçileri darbe yapmaya kalkıp, ülkemizi bölmek, parçalamak ve işgal etmek istemişlerdir. Bunda başarılı olamayanlar şimdide darbe ile yapamadıklarını dolar üzerinden döviz kurlarıyla oynayarak, oynattırarak ekonomimizle bizi zayıflatmaya çalışmaktadırlar, adeta Türkiye’ye ayar vermeye çalışmaktadırlar.
Dünyada her ülkenin parasının karşılığında kasasında altın olması gerekir. Ama ne yazık ki sadece Amerika’da altın karşılığı olmadan basılan dolar vardır ve istedikleri kadar matbaada para basmaktadırlar. Bu karşılığı altın olmayan kâğıt parçasıyla bizi yıkamayacaklardır. Bu yüzden vatandaşlarımızı dolar üzerinden ticaret yapmamaya, ellerinde var ise doları bozdurarak tepkilerini ortaya koymalıdırlar. Bugün oynanan oyunları tüm dünyaya göstermek için bu kâğıt parçasından ibaret olan dolarları yakıyoruz. Dolarları yakarız ama ülkemizi yaktırmayız diyoruz.
Türkiye Cumhuriyeti Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın arkasında olduğumuzu ifade ediyoruz. Biz, bir ve beraber olduğumuz sürece bizi kimse bölemeyecek, ekonomik olarak da kimse çökertemeyecektir.
Biz Türkiye olarak büyük bir milletiz. Şehitlerimizin kanıyla sulanan bu ülkenin üzerinde oynanan bu oyunlara asla izin vermeyeceğiz.Bu oynanan oyunları hep birlikte bozacağız. Güçlü Türkiye, Bağımsız bir Türkiye, lider bir Türkiye ile yolumuza devam edeceğiz”.
Başkan Gül ve beraberindekiler daha sonra ellerindeki bir miktar doları buruşturup, yere attı.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti