Mersin'deki Hat Yenileme Çalışması Sona Erdi

Vatandaşlar bunu bekliyordu...

11 Haziran 2018 Pazartesi, 17:28
Mersin'deki Hat Yenileme Çalışması Sona Erdi
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MESKİ) tarafından Çiftlikköy Mahallesinin içmesuyu şebeke yenileme çalışması tamamlandı.

MESKİ Genel Müdürlüğü, Yenişehir İlçesinde yürütülen içmesuyu yenileme çalışmaları kapsamında, Çiftlikköy Mahallesinde bulunan içmesuyu sağlayan içmesuyu şebeke hatlarını yeniledi.
 
Mahallede daha önce yapılmış, yıllardır kullanıldığı için ekonomik ömrünü tamamlamış ve sık sık arızaya meydan veren boruları yenilenerek içmesuyu sorunu ortadan kaldırıldı. Yenilenen içmesuyu şebeke hatları, abone bağlantıları ile mahalle daha sağlıklı ve kaliteli içmesuyuna kavuştu.
 
“Bu hizmetler kolay alınabilecek hizmetler değildir”
 
İçmesuyu ile ilgili alt yapı sorunun giderildiğini belirten Çiftlikköy Mahalle Muhtarı Aynur Öztürk "Çiftlikköy 1996 yılından önce köydü. 1996 yılında Çiftlikköy belediyesi kuruldu ve o zamanın Çiftlikköy Belediyesinin nüfusu çok azdı. Köy zamanında döşenen küçük çaptaki borulardan gelen içmesuyu ilerleyen yıllarda yerleşim alanlarının ve nüfusun artmasıyla yetmemeye başladı. 2007 yılından sonra Çiftlikköy’de inşaat sektöründe ve yapılaşmada artış oldu. Artık eski su borularımız yetersiz gelmeye başladı. Her gün, her saat, her dakika basınçtan dolayı su borularımız patlıyordu. İçmesuyu sorununun çözülmesi için Mersin Büyükşehir Belediyesine dilekçe ile başvuruda bulundum. Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla Çiftlikköy su boru hattının tamamen değiştirilmesine karar verildi. Bu karar bizleri çok sevindirdi. MESKİ Genel Müdürlüğü Çiftlikköy’ün yaklaşık 51 kilometre içmesuyu şebeke hattını değiştirdi. Mahallemize yapılan yatırım takdire şayan bir hizmettir. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ yetkililerine teşekkür ediyorum. Bizi sürekli meydana gelen su patlaklarından ve zamansız su kesintilerinden bizi kurtardılar. Vatandaşlarımız her gün gelen su kesintisi ve su patlağı şikayetlerinden bıkmıştık. Artık bu sorunlarımız tarih oldu. Kesintisiz içmesuyuna kavuştuk. MESKİ yetkililerine 7 gün 24 saat her zaman ulaşabiliyoruz. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’a ve MESKİ yetkililerine yaptıkları bu çalışmalardan dolayı teşekkür ediyorum." diye konuştu.
 
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise Yenişehir İlçesi Çiftlikköy Mahallesi'ne yapılan çalışmalar hakkında bilgiler vererek, Mersin’in her noktasında sorunsuz bir alt yapı oluşturmak adına MESKİ’nin aralıksız olarak çalışmalarına devam ettiğini söyledi. Başkan Kocamaz, "Mersin Büyükşehir Belediyesi'nin sorumluluğunda bulunan her bölgede çalışmalarımıza hız verdik. Yenişehir İlçemize bağlı Çiftlikköy Mahallesi'nin içmesuyu şebeke hattı çok yıpranmıştı. Sık sık yaşanan arızlar nedeniyle su kaybı yaşanmaktaydı.  Artan nüfus nedeniyle içmesuyu yetersizdi. Gerçekleştirildiğimiz içmesuyu çalışmaları ile 51 kilometre içmesuyu hattı döşeyerek mahallenin içmesuyu alt yapısını tamamen yeniledik. Ayrıca bu hat üzerinden yaklaşık 750 abone bağlantısı çalışmasını da gerçekleştirdik. Mahallelimiz şuan sorunsuz bir şekilde içmesuyunu kullanmaktadır. Vatandaşlarımıza hayırlı olsun." ifadelerine yer verdi. 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”