Mersin'in İlçe Belediyesi Dünya Gündeminde

Uluslararası platformda adından söz ettirdi...

15 Mart 2018 Perşembe, 20:34
Mersin'in İlçe Belediyesi Dünya Gündeminde
-

Toroslar Belediyesi, üreten belediyecilik profili ile uluslararası hakemli dergi kategorisinde yer alan uluslararası akademik sosyal bilimler dergisi Asos Journal’da Kamu İç Denetçisi Dr. Orhan Veli Alıcı’nın makalesine konu oldu.
Kamu İç Denetçisi Dr. Orhan Veli Alıcı, Türkiye genelinde belediyelerle ilgili yaptığı araştırmalar sonucunda yazdığı ve derginin Mart 2018 sayısında yayımlanan makalesinde, Toroslar Belediyesi’nin Toplumcu Belediyeciliğin önemli bir ilkesi olan Üreten Belediyecilik çerçevesinde örnek alınması gereken bir kurum olduğuna dikkat çekti. Toroslar Belediyesi’nin üretici belediyeciliğin yoğunlaştığı alanlar dışında oldukça özgün bir mecra oluşturduğuna da değinen Dr.Alıcı; bu alandaki uygulamalarıyla da dikkat çektiğini vurguladı.
Dr. Alıcı makalesinde üreten belediyecilik kapsamında Toroslar Belediyesi’nin dikkat çeken faaliyetlerini; Engelli bireylerin engel durumuna göre mesleki eğitimler veren Engelliler Akademisi, Üreticileri direk tüketiciyle buluşturmak adına Üretici ve Köylü Pazarları, çok amaçlı Gençlik Merkezleri, Yayla ve eko turizmini ön plana çıkartmak için bungalov yayla evleri ve botanik parkı, kentsel estetiğin sağlanması amacıyla cadde ve bulvarlarda cephe düzenlemesi, kentin iklimi ile uyumlu alternatif bitki ve ağaçların yetiştirilmesi şeklinde başlıklar halinde sıraladı. Özellikle Kentin iklimi ile uyumlu alternatif bitki ve ağaçların yetiştirilmesi çalışmalarının bu kapsamda önemli bir yeri olduğuna değinen Dr.Alıcı, Toroslar Belediyesi’nin bu çalışmasıyla diğer belediyelere nazaran özgün bir politika belirleyerek üreticiyi ve köylüyü desteklediğini belirtti.
Dr. Alıcı; kırsal nüfusla birlikte göç alan ve kozmopoliten bir konuma gelen Toroslar Belediyesi’nin uygulamalarının kaynak yaratan, üreten ve üretime yön veren, istihdam olanaklarının yaratılmasına katkı sağlayan ve kooperatifçiliği destekleyen bir nitelik taşıdığına değindi. Dr.Alıcı makalesinde ayrıca; Toroslar Belediyesi’nin tarım nüfusunun ülke ekonomisini destekleyecek ve ithalatı azaltacak şekilde yeni ürünler üretmesini teşvik etmek adına Park ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesinde başta kahve ağacı olmak üzere alternatif tarım ürünü olarak çeşitli bitki ve ağaçların üretimine geçmesinin üretici ve paylaşımcı belediyecilik anlamında öncülük ettiğine de yer verdi.
Konuyla ilgili açıklama yapan Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi’nin üretici belediyecilik uygulamalarının uluslararası hakemli bir dergide yayımlanmasının ve akademik bir araştırmada yer verilmesinin mutluluk verici olduğunu söyledi. Bir ülkenin kurtuluşunun reçetesinin üretimden geçtiğini savunan Başkan Tuna, göreve geldikleri 14 yılda öncelikle Toroslar Belediyesi’ni üreten bir yapıya kavuşturduklarına dikkat çekerek: “Ülke ekonomisinin kurtuluşunun reçetesi üretimden geçer mantığıyla belediyemizin atölyelerinde şuan tüm bank, çöp kovası, elektrik direği, ferforje ve ahşap işlerini kendimiz yapıyoruz. Az parayla çok iş yapma sevdası içerisindeyiz. Gelirleri israf etmeden hizmete dönüştürmekte ve böylelikle milli ekonomiye de katkıda bulunmaktayız. Kentimizin ekolojik dengesine uzun vadede yarar sağlayacak projelere imza atıyoruz. Bilimin ışığında şehir ile üniversiteyi  kaynaştırma anlamında kentimizdeki üç Üniversitesi ile ortak projelerimiz var. Üniversitelerimiz ile ortak proje üreten tek belediyeyiz ve projelerin sürdürülebilir olması bizim için çok önemli” dedi.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti
Başkan Seçer Tarsus’ta Faaliyet Gösteren STK’larla Bir Araya Geldi
Mersin Büyükşehir, ‘Glütensiz Gıda Kolisi’ İle Ramazan Bereketini Sofralara Taşıyor
Seçer’le Karacailyas Bayram Yerine Döndü
Akdeniz Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı Mustafa Gültak OSB’de Firmaları Ziyaret Etti
Mersin Büyükşehir’in Yeni Yol Açma Çalışmaları Tüm Hızıyla Sürüyor, Büyükşehir 3. Çevre Yolu’nu Üniversite Caddesi’ne Bağladı
Seçer: “Mersin Dünyada Ve Türkiye’de Adı Daha Fazla Duyulur Bir Kent Haline Geldi”