Nazilli'de Erken Teşhis İçin Kanser Taramalarına Davet Yapıldı

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser taraması çağrısında bulunarak, belirli yaş gruplarındaki vatandaşların taramalara katılmalarını istedi.

Nazilli'de Erken Teşhis İçin Kanser Taramalarına Davet Yapıldı
Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanser taraması çağrısında bulunarak, belirli yaş gruplarındaki vatandaşların taramalara katılmalarını istedi.

Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü, kanserin erken teşhisi konusundaki farkındalığı artırmak amacıyla yürüttüğü saha çalışmalarına devam ediyor. Cumhuriyet Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde faaliyet gösteren Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM) ekipleri, Pınarbaşı ve Aydoğdu Mahalleleri'nde vatandaşları kanser taramalarına davet etti. Müdürlüğün yaptığı açıklamalarda, mamografi ve HPV tarama etkinliklerine katılan vatandaşlara teşekkür edildi. Erken teşhisin önemine vurgu yapılan açıklamada, 40-69 yaş arasındaki kadınların 2 yılda bir meme kanseri için mamografi çektirmeleri, 30-65 yaş arasındaki kadınların 5 yılda bir rahim ağzı (serviks) kanseri için HPV-DNA testi yaptırmaları gerektiği hatırlatıldı. Ayrıca, 50-70 yaş aralığındaki kadın ve erkeklerin ise 2 yılda bir kolorektal (kalın bağırsak) kanseri taraması kapsamında gaitada gizli kan testi (GGK) yaptırmaları gerektiği belirtildi. Nazilli İlçe Sağlık Müdürlüğü, belirtilen yaş gruplarındaki vatandaşları, ücretsiz kanser taramalarından yararlanmak üzere aile hekimlikleri ile Cumhuriyet Sağlıklı Hayat Merkezi KETEM’e başvurmaya davet etti.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin