Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi, Dünya Toprak Günü'nde anlamlı bir etkinlik düzenleyerek 5 bin fidanı toprakla buluşturdu. Etkinlik, Ayhan Şahenk Tarımsal Araştırmalar Uygulama ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirildi. Programa katılan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin tarımsal araştırma alanlarının genişliği ve üretim kapasitesine dikkat çekerek, 1000 dönümün üzerinde ekili alan bulunduklarını vurguladı. Geri kalan boş alanların bal ormanı ile değerlendirileceğini belirtti. Ayrıca, bu adımın eğitim ve üretim açısından önemli bir gelişme olduğunu ifade etti.
Ayhan Şahenk Vakfı Genel Müdürü Zafer Nuri Eraslan, vakfın çevre projelerine verdiği önemi aktardı. Türkiye genelinde 7 orman ve toplamda 570 bin dikili ağaca sahip olduklarını belirten Eraslan, Niğde'deki bal ormanının bu projeler arasında özel bir yere sahip olduğunu söyledi. Eğitime, uygulamaya ve üretime katkı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.
Konuşmaların ardından katılımcılar, öğrenciler, akademisyenler ve protokol üyeleri birlikte fidan dikimi yaparak bal ormanı için fidanları toprakla buluşturdu ve can suyunu verdiler.