Ağrı'nın Patnos ilçesinde bulunan Patnos Denetimli Serbestlik Müdürlüğü, yükümlülere yönelik eğitim ve iyileştirme çalışmaları kapsamında önemli bir seminer düzenledi. 11 Mart 2026 tarihinde yapılan "Öfke ve Öfke ile Başa Çıkma" konulu seminer, kurumun psikoloğu Nermin Tekin tarafından sunuldu.
Seminerde, öfkenin birey üzerindeki etkileri, öfkenin kontrolü ve sağlıklı ifade yöntemleri detaylı bir şekilde ele alındı. Katılımcılara, öfke yönetimi konusunda bilgi verilerek, günlük yaşamlarında karşılaştıkları stresli durumlarla daha etkili bir şekilde başa çıkabilmeleri için çeşitli öneriler sunuldu.
Patnos Denetimli Serbestlik Müdürlüğü yetkilileri, bu tür eğitim ve iyileştirme faaliyetlerinin, yükümlülerin topluma kazandırılması ve sosyal uyumlarının güçlendirilmesi amacıyla belirli aralıklarla sürdürüleceğini ifade etti. Böylece, katılımcıların hem bireysel hem de toplumsal hayatta daha sağlıklı bir şekilde yer almaları hedefleniyor.
