Düzce Üniversitesi'nde düzenlenen törende, Rektör Prof. Dr. Nedim Sözbir, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Öztürk ve Prof. Dr. Emrah Evren Kara, Genel Sekreter Nihat Yıldız ile diğer yöneticiler de yer aldı. 08-19 Aralık 2025 tarihleri arasında gerçekleştirilen Akademik Birim İç Değerlendirme Süreci, üniversitenin kalite yönetim uygulamalarının iyileştirilmesini amaçlayan bir çalışmaydı. Bu süreçte, Kalite Komisyonu üyeleri, akademik birim kalitesi, idari yöneticiler ve öğrencilerin katılımıyla önemli değerlendirmeler yapıldı.
İç değerlendirme sürecinde toplam 26 akademik birim ziyaret edildi. Bu ziyaretler sırasında birimlerin kalite yönetim sistemleri detaylı bir şekilde incelendi. Değerlendirmeler sonucunda güçlü yönler ve gelişmeye açık alanlar belirlenerek süreçlerin etkinliğini artırmaya yönelik öneriler geliştirildi. Rektör Sözbir, bu süreçte kalite güvencesi yaklaşımının güçlendirilmesi için ekip üyelerinin katkılarının önemine dikkat çekti.
Değerlendirmeler sonucunda elde edilen verilerin sistematik bir şekilde analiz edilmesi sağlandı. Rektör Sözbir, iç değerlendirme ekiplerine teşekkür belgesi verirken, sürekli iyileştirme kültürünün yaygınlaştırılması ve kurumsal hedeflere ulaşılması için gösterdikleri özverili çalışmalarından dolayı kendilerine teşekkür etti. Bu tür etkinliklerin, üniversitenin kalite standartlarını yükseltme açısından büyük bir katkı sağladığı vurgulandı.