Sakarya Karasu'da Ressam Uğur Aydın ve Eşi Halıya Bakan Kurum'u Resmetti

Sakarya’nın Karasu ilçesinde yaşayan ressam Uğur Aydın, eşi Sibel Karalar Aydın ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un portresini halıya işledi. Eser, PTT Karasu Şubesi Müdürü Ahmet Şarkışla aracılığıyla bakanına teslim edilecek.

Sakarya Karasu'da Ressam Uğur Aydın ve Eşi Halıya Bakan Kurum'u Resmetti
Sakarya’nın Karasu ilçesinde yaşayan ressam Uğur Aydın, eşi Sibel Karalar Aydın ile birlikte Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un portresini halıya işledi. Eser, PTT Karasu Şubesi Müdürü Ahmet Şarkışla aracılığıyla bakanına teslim edilecek.
Google News'te Abone Ol

Sakarya’nın Karasu ilçesinde ikamet eden ressam Uğur Aydın, eşi Sibel Karalar Aydın ile birlikte yaptığı özgün çalışmalarla dikkat çekiyor. Son olarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’u halıya resmetmiş durumda. Eserin birebir benzerliğiyle dikkat çektiği belirtiliyor. Uğur Aydın, halı üzerine 120x180 santimetre boyutlarında bir portre çalışması gerçekleştirdi.

Yıllardır halı üzerine portre çalışmaları yaptığını ifade eden ressam, daha önce karakalem ve renkli kâğıt üzerine çizimler yaptığını belirtti. "Eserde birçok teknik kullandık. Genellikle akrilik boya ile çalıştık. Tamamı el emeği olan bu eseri birlikte tamamladık." diyen Aydın, halı üzerinde akrilik guaj boya ve sprey boyalarla çalışarak ilk önce padişahların resimlerini yapmaya başladığını aktardı. Son olarak Kahramanmaraş’tan Bakan Kurum’un portresi istendiğini ve bu eserin hediye edileceğini söyledi.

Ressam Sibel Karalar Aydın ise çalışmalarının zorluklarına dikkat çekerek, halının hata kabul etmeyen bir yüzeye sahip olduğunu vurguladı. Kâğıt gibi bir materyal olmadığı için geri dönüşlerin çok zor olduğunu belirten Aydın, "Bu nedenle son derece dikkatli çalışmak gerekiyor. İnce detaylar ve küçük noktalar benzerliği doğrudan etkiliyor. Deneyimlerimiz sayesinde bu zorlukların üstesinden gelmeye çalışıyoruz." dedi.

PTT Karasu Şubesi Müdürü Ahmet Şarkışla, eseri kabul etmekten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "Bakanımızın portresini ihtiva eden bu özel halıyı PTT Karasu’da kabul etmenin mutluluğunu ve gururunu yaşıyoruz. Gönderi emin ellerde ve sorunsuz şekilde teslim edilecek." ifadesinde bulundu.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin