Mersin'de Su Maliyetleri ve Projeler Üzerine Açıklama Yapan Seçer, 469 Projenin Tamamlandığını Belirtti

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, su maliyetleri ve MESKİ projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Su maliyetinin 73 TL olduğunu ancak satış fiyatının 53 TL seviyesinde olduğunu açıkladı. Ayrıca, 557 projeden 469'unun tamamlandığını vurguladı.

Mersin'de Su Maliyetleri ve Projeler Üzerine Açıklama Yapan Seçer, 469 Projenin Tamamlandığını Belirtti
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, su maliyetleri ve MESKİ projeleri hakkında önemli bilgiler paylaştı. Su maliyetinin 73 TL olduğunu ancak satış fiyatının 53 TL seviyesinde olduğunu açıkladı. Ayrıca, 557 projeden 469'unun tamamlandığını vurguladı.

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Mersin Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen 2026 Yılı Mayıs Ayı Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Toplantıda, MESKİ'nin 2025 Mali Yılı Faaliyet Raporu'nun oy birliğiyle kabul edildiğini ifade etti. Seçer, toplam 557 projeden 469'unun tamamlandığını, 47 projenin devam ettiğini ve 41 projenin ise planlama aşamasında olduğunu belirtti.

Seçer, 2025 yılı gider bütçesinin gerçekleşme oranının yüzde 91 olarak tespit edildiğini, gelir bütçesinin ise yüzde 87 seviyesinde bulunduğunu ifade etti. Ayrıca, her ay TEFE-TÜFE/2 oranında su fiyatı güncellemesi yapıldığını belirten Seçer, son 12 aylık artış oranının yüzde 28,2 seviyesinde kaldığını söyledi. Su tarifelerindeki artışın yeniden değerleme oranının yaklaşık yüzde 15 altında olduğunu vurguladı.

Su ve atık su hizmetlerinin maliyet artışlarına da değinen Seçer, 2025 yılı itibarıyla bir ton suyun toplam maliyetinin 73,64 TL olduğunu, buna rağmen satış fiyatının 53,93 TL seviyesinde bulunduğunu açıkladı. Ayrıca, devam eden projelerin toplam maliyetinin 96 milyon 507 bin Euro olduğunu, bunun TL karşılığının ise 5 milyar 145 milyon TL olduğunu belirtti.

Seçer, bazı projeler için finansman arayışının sürdüğünü ve İLBANK ile temas halinde olduklarını, toplam projelerin tutarının 248 milyon 228 bin Euro olduğunu ifade etti. Su fiyatları ile ilgili yapılan eleştirileri değerlendirirken, Türkiye'deki su fiyatlarının maliyetler ve bölgenin özelliklerine göre belirlendiğini söyledi. Seçer, evsel atık bedellerinin tahsilatının kanunla belirlendiğini ve bu konuda yanlış bilgilendirmeler yapıldığını vurguladı.

Son olarak, ilçeler arası pozitif ayrımcılık yapmadıklarını belirten Seçer, 50 yıl su bekleyen bölgelere su götürdüklerini ve bu hizmeti sağlamanın önemine dikkat çekti. Genel Kurul, ilgili maddelerin oylanmasının ardından sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin