Manisa Selendi'de 2026 Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Düzenlendi

Manisa'nın Selendi ilçesinde 2026 yılı hacı adayları için düzenlenen eğitim seminerinde hac ibadetinin detayları anlatıldı.

Manisa Selendi'de 2026 Hacı Adaylarına Yönelik Eğitim Semineri Düzenlendi
Manisa'nın Selendi ilçesinde 2026 yılı hacı adayları için düzenlenen eğitim seminerinde hac ibadetinin detayları anlatıldı.

Selendi ilçesinde, 2026 yılında kutsal topraklara gitmeyi planlayan hacı adaylarına yönelik olarak İlçe Müftülüğü tarafından iki gün süren bir eğitim semineri gerçekleştirildi. Bu seminer, hacı adaylarının hac ibadetini bilinçli bir şekilde yerine getirebilmeleri amacıyla düzenlendi.

Seminerde, hac ibadetinin usul ve esasları hakkında detaylı bilgiler verildi. Selendi İlçe Müftüsü Derviş Makas, vaiz Muhammed Zahit Dinç, Ayşe Alptekin ve Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nden Dr. Nurullah Akgün, hacı adaylarına çeşitli konularda bilgilendirmelerde bulundu.

Hacı adaylarının ibadetlerini sağlıklı ve huzurlu bir şekilde yerine getirmeleri için gerekli olan manevi boyut ile uygulama aşamaları, sağlık konuları ve dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında kapsamlı bilgiler verildi. Bu eğitim, katılımcıların hac ibadetinin her yönünü anlamalarına yardımcı olmayı amaçladı.

Selendi İlçe Müftüsü Derviş Makas, bu tür seminerlerin hacı adaylarının ibadetlerini eksiksiz ve doğru bir şekilde yerine getirmeleri açısından büyük önem taşıdığını vurguladı. Seminer, katılımcıların sorularının yanıtlanması ile sona erdi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin