Ankara'da Sinan Ateş Cinayeti Davasında Sanıkların Yargılanmasına Devam Edildi

Ankara'da devam eden Sinan Ateş cinayeti davasında 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanıklar ve aileleri katıldı.

Ankara'da Sinan Ateş Cinayeti Davasında Sanıkların Yargılanmasına Devam Edildi
Ankara'da devam eden Sinan Ateş cinayeti davasında 10 sanığın yargılanmasına devam edildi. Duruşmaya sanıklar ve aileleri katıldı.

Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen duruşmada, tutuksuz sanıklardan Suat Yılmazzobu ve Talha Atalay ile Sinan Ateş’in eşi Ayşe Ateş, ablası Selma Ateş ve Sevda Ateş'in de aralarında bulunduğu taraf avukatları yer aldı. Diğer tutuksuz sanıklar Burak Kılıç ve Gökhan Türkmen, duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla bağlandılar.

Sanık Burak Kılıç, mahkeme başkanının Sinan Ateş’in evinin fotoğrafını Tolgahan Demirbaş’a neden gönderdiğini sorduğunda, "Bunu benden kimse istemedi. İsteseydi hatırlardım. Olayın üzerinden çok zaman geçtiği için bu konuda net bir şey söyleyemem. Maktulün yaşadığı sitede birden fazla bina var. Kendi evini tam olarak bilmiyorum. Görüntülerle ilgili ne yaptığımı hatırlamıyorum, onları sosyal medyadan veya internetten bulmuş olabilirim" şeklinde ifade verdi.

Kılıç, Sinan Ateş’i yakından tanımadığını belirterek, "Bir husumetim yok. Tolgahan Demirbaş ile yaptığım mesajlaşmalardaki ‘S.A.’ ifadesinin Sinan Ateş ile bir ilgisi yok, kim olduğunu hatırlamıyorum" dedi.

Davada yargılanan Doğukan Çep’in konakladığı otelin sahibi olan tutuksuz sanık Gökhan Türkmen ise, "Doğukan Çep olay günü otelimize sahte kimlikle giriş yaptı. Sahte kimliğin tespit edilmesi bizim yetkimizde değil. Bu konuda sahte kimlik adına yapılmış bir ödeme mevcut. Ben o gün şehir dışındaydım. Bu nedenle beraatımı talep ediyorum" şeklinde beyanda bulundu.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Trafik Şubesi’nde görevden uzaklaştırılan Komiser Atalay, cinayetle bağlantısının olmadığını belirterek, "Tolgahan Demirbaş ile aynı camiadan olmamız nedeniyle suçlanıyorum" dedi.

Sinan Ateş’in ablası Sevda Ateş, sanıkların ifadelerine tepki göstererek, "Hatırlamıyorum diyorlar. Adalete güvenim sonsuz. Bu olayın her saniyesinin akıllarında olduğunu düşünüyorum. Bu savunmaların yalan olduğuna eminim" dedi.

Mahkeme, bilirkişi raporunun beklenmesine ve sanık avukat Serdar Öktem’in 6 Ekim’de İstanbul’da öldürülmesi nedeniyle dosyasının ayrılmasına karar verdi. Ayrıca, sanık Yunus Hasar hakkında adli kontrol tedbirinin kaldırılmasına ve diğer sanıkların adli kontrol tedbirlerinin devamına karar veren mahkeme, duruşmayı 24 Haziran’a erteledi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin