Tarsus Belediyesi’nde Kalite'de 16’ncı Yıl

Tarsus Belediyesi, 2002 yılında başlattığı kalite çalışmalarını ilk günkü heyecanıyla devam ettiriyor.

13 Temmuz 2018 Cuma, 11:25
Tarsus Belediyesi’nde Kalite'de 16’ncı Yıl
-

Tarsus Belediyesinin 2002 başlattığı ve 2004 yılından bu yana sahip olduğu ISO 9001 Kalite Yönetim Sistemi Belgesi gereğince yapılması gereken TSE 2. Gözetim+Geçiş Tetkiki tamamlandı.
Baş Tetkik Görevlisi Gökçen Bircan Değerliyurt ve Tetkik Görevlisi Asım Dinç tarafından gerçekleştirilen tetkik, 3 gün sürdü.
Tetkik ekibi tarafından 10 Temmuz 2018 tarihinde açılış toplantısı ile başlayan ve standart kapsamında masa başı ve birim tetkikleri yapılarak gerçekleşen tetkik sonucunda belgenin, 2015 versiyonuna göre yenilenmesine ve belge geçerliliğinin devam ettirilmesine karar verildiği açıklandı.
Tetkik sırasında iyi uygulama ve iyileştirmeye açık alanlar ile kurumun performansına ve vatandaş memnuniyetine yönelik çalışmalar ve bununla ilgili izleme ölçme faaliyetlerinin kurumumuz tarafından etkin ve verimli bir şekilde yapıldığının tespit edildiği ifade edildi.
Tarsus Belediyesi’nin hizmetleri ve kalite çalışmalarıyla örnek bir belediye olduğunu belirten Belediye Başkanı Şevket Can, örnek olmaya devam edeceklerini söyledi.
Başkan Can, “1994-2014 yılları arasında dört dönem, yani yirmi yıl Belediye Başkanlığı yapan ve 2014 yılı Mart ayından itibaren Mersin Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini üstlenen, Sayın Burhanettin Kocamaz’ın talimatıyla 2002 yılında kalite çalışmalarına başladık. Benim de, 1997 yılından bu yana memur, müdür ve başkan yardımcılığı görevlerini yaparken içinde bulunduğum bu çalışmalarda; özdeğerlendirme yapmaya, vatandaş ve çalışan memnuniyetini ölçmeye, sunduğumuz hizmetleri verilerle yönetmeye başladık. Yaptığımız sürekli iyileştirmeler sonucunda, sunduğumuz hizmetlerle Tarsus’u nakış nakış işledik.
Kurumsal mükemmellik anlayışı ile işlerimizi daha iyi Planlamaya, daha başarılı Uygulamaya, uygulama sonuçlarını Kontrol etmeye ve kontroller sonucunda Önlemler almaya başladık. Kısacası PUKÖ döngüsünü hayata geçirdik, hizmet kalitemizi sürekli arttırdık. Tarsus’ta bugün itibariyle 179 mahalle ve bu mahallelerde adrese dayalı nüfus sayım sonuçlarına göre 335.587 insan yaşamaktadır. Tarsus, nüfus itibariyle Türkiye’nin 54 ilinden daha fazla nüfusa sahip bir ilçedir.
179 mahallede yaşayan, yaklaşık 340 bin vatandaşımıza kaliteli hizmetler sunmak, onları memnun ve mutlu etmek, yaşam ihtiyaçlarına cevap vermek en büyük arzumuzdur. Bu arzu doğrultusunda kalite çalışmalarıyla kurumsal mükemmelliği yakalayarak sunduğumuz projelerin kalitesinin sürekli arttırılmasını hedefledik, hedeflemeye de devam ediyoruz.
Bugün itibariyle kalite çalışmalarında 16 yılı geride bıraktık. Kalite çalışmaları kurumumuzda sürekliliğe katkı sağlamaktadır. Bu anlayış, yönetim istikrarına da olumlu katkı sağlamıştır. 1994 yılından bu yana aynı yönetim anlayışıyla paydaş memnuniyetini hedef alan hizmetler ürettik, üretmeye de devam edeceğiz.
TSE Uzmanları, tetkikçi olarak yaptığınız bu hizmeti takdir ettiğimizi, kurum ve kuruluşlara sağladığınız katkıyı önemsediğimizi bilmenizi istiyoruz” dedi.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin-Tarsus-Yenice Tren Seferleri 22 Nisan Günü Kapanıyor, TOK Otobüsleri Kooperatifi’nden Ek Sefer Açıklaması
Tarsus Belediye Başkanı Ali Boltaç, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i Ağırladı
Başkan Seçer, İlçe Belediye Başkanları Ve Büyükşehir Belediye Meclisi Üyeleri İle Bir Araya Geldi
MESKİ, Pamukluk İçme Suyu Arıtma Tesisi Projesi’nde Önemli Bir Aşama Daha Kaydetti
Mersin Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Nisan Ayı 2. Birleşimi Gerçekleşti, 2023 Yılı Faaliyet Raporu Oy Çokluğuyla Kabul Edildi
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu’ndan Mersin İl Emniyet Müdürü Kamil Karabörk’e Ziyaret
Mersin’in Tanınan İsmi Gazeteci-TV Programcısı Ahmet Özdemir Hastaneye Kaldırıldı
Mersin Mezitli Soli’de Kaldırımda Duran Bank 2 Kişi Tarafından Çalındı
Mersin Büyükşehir’in Maharetli Ustaları Ekipmanları Baştan Sona Yeniliyor, Maharetli Ustalar Maliyeti Azaltıyor Kesintisiz Hizmet Sağlıyor
Başkan Seçer’den İlçe Belediye Başkanlarına Ziyaret: “Her Zaman Yanı Başınızdayım”