Tarsus'ta Anlamsız İşler mi Dönüyor?

23 Şubat 2018 Cuma, 23:07
Tarsus'ta Anlamsız İşler mi Dönüyor?
-

Tarsus Mithatpaşa Mahallesinde kurulması düşünülen Aile Sağlığı Merkezi yeri sıkıntısı sürüyor.
Yaşanan sıkıntı sonrası sağlık hizmeti alma noktasında sorun yaşadıklarını ifade eden mahalle sakinleri ”Yakın bölgelerde bulunan Aile Sağlığı Merkezine giderek tedavi ve muayene oluyoruz.

Mahallemizde ulaşımı kolay merkezi bir yerde Aile Sağlığı Merkezinin bir an önce kurulmasını istiyoruz,”dediler.

Konu hakkında detaylı araştırma yapan gazete muhabirlerimiz 30 Kasım tarihinde Mithatpaşa’da Aile Sağlığı Merkezi kurulması için Doktor atamasının kuradan çıktığını, hatta belirlenen bir binada gerekli çalışmaların yapıldığı, daha sonra ise bilinmeyen nedenle planı dahi çizilen yere red cevabı geldiğini öğrendi.

Mahalle sakinleri ile görüşen muhabirlerimiz konunun tüm detaylarını öğrenmek için gittiği Mithatpaşa Mahallesi Toros Caddesi üzerinde bulunan ve ilk önce onay alan yerde incelemelerde bulundu.
Muhabirlerimiz; Daha önce kura çekiminde ataması yapılan Doktor ile iletişime geçti.

Açılacak olan Aile Sağlığı Merkezi için kura çekimine katıldığını ve hakkın kendisine verildiğini ifade eden Doktor H.A, sağlık yetkilisi kişiler ile mahallede gezdiklerini uygun yer baktıklarını söyledi.

Bahsi geçen yeri bulduktan sonra plan ve proje konusunda çalışmalar yaptıklarını binanın fiziki şartlarını ASM’ye uygun hale getirdiklerini ama nedeni bilinmeyen bir sebeple projenin İl Sağlık Müdürlüğünce red edildiğini söyledi.

Daha sonra kura çekiminde elde ettiği haktan istifa ederek tekrar eski görevine devam ettiğini kaydeden doktor, neden böyle bir karar verildiğini ise bilmiyor.

RED YİYEN BİNADA İNCELEME YAPTIK

Mithatpaşa ASM olması için daha önce karar verilen ancak son anda vazgeçilen yerde incelemeler yapan muhabirlerimiz, engelli parkuru, ambulans park alanı dahil 50 araçlık otopark yerinin bulunduğunu belirtti. 210 metrekare kullanım alanı bulunan 4 yaşında ki binanın ön cephesi de açık durumda.

MARKETLER İSTEDİ, VERMEDİK DAHA DÜŞÜK ÜCRETE ASM’YE VERDİK

Görüşme şansı bulduğumuz iş yerinin mülk sahibi Abdurrahim Alınmış; 7 ay önce bize geldiler bizden burayı istediler. 4 yıldır kiraya vermediğimiz yeri Devletimiz istedi diye vermeye ikna olduk.

Doktor geldi, İlçe Sağlık Ekibi geldi yeri beğendi proje çizildi. Aradan belli süreç geçti açılacağı ifade edildi. Bir gün alınan red cevabı ile işler bozuldu, dedi.

Red cevabına ilişkin olarak Ambulans yeri ve Pazar yerinin ön tarafta bulunduğunu söylediklerini ancak böyle bir sorunun olmadığını kendileri de biliyor diyen Abdurrahim Alınmış ” Burayı Şok Market 4,5 Bin liraya, A 101 Market 3,5 bin liraya tutmak istedi.

Yıllardır da bizimle görüşürler ama biz şimdiye kadar kabul etmedik. Devlet gelince biz fiyatı daha aşağıya çektik aylık 2 bin beş yüz liraya vereceğiz dedik. Bina daha 4 yaşında her şeye uygun, pazar yeri dediler Başkanımız Şevket Can ile görüştük durumu anlattık, pazar yerini yeni yere taşıyacaklarını ya da gününü değiştireceklerini söyledi. Biz daha ne yapalım? diye sordu.

BİNA SAHİBİ: KİRA ALMAYACAĞIM BEDELSİZ VERECEĞİM, İÇ DEKORASYONUNU DA BEN YAPACAĞIM

Abdurrahim Alınmış ”Ortada sorun yok, İl Sağlık onay verdi proje yapıldı. Sonra neden vazgeçildi bilinmiyor. Buradan Sayın Kaymakamımıza, Sayın Valimize, Sayın Vekillerimize, Sayın Kalkınma Bakamımıza, Sayın Cumhurbaşkanımıza açık sesleniyorum. Ben bu iş yerimi devletimiz için 1 yıl bedelsiz kira almadan ve ASM’ye uygun iç dekorasyonu da kendim yaparak ücretsiz vereceğim,”dedi.

YENİ DOKTOR ADRES ARIYOR

Hali hazırda projesi dahi çizilen ancak red yiyen Mithatpaşa ASM’ye yeni bir adres arayan görevli doktor, henüz uygun bir yer bulamamış durumda.

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Alata Mahallesinde Meydana Gelen Kazada Fatih Ş. Hayatını Kaybetti
Akdeniz’de Geleneksel Türk İslam Sanatı Eserleri Sergisi, Sergide; Hat, Tezhip Ve Naht Sanatından Çok Özel Eserleri Görmek Mümkün
Akdeniz Belediye Başkanı Ve Cumhur İttifakı Akdeniz Belediye Başkan Adayı M. Mustafa Gültak Mersin Sanayi Sitesi Yönetimini Ziyaret Etti
Seçer, Sosyal Konut, Metro, Müftü Deresi Yaşam Vadisi Ve Afete Dayanıklı Ve Hazırlıklı Kent Projelerini Anlattı
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Ve Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer Otomotiv Çalışanları İle İftar Yaptı
Başkan Vahap Seçer Toroslar Ve Akdeniz Karış Karış Gezildi
Başkan Seçer, Mersin İli Arı Yetiştiricileri Birliği’ni Ziyaret Etti
Tarsuslu Şehit Yüzbaşı Halil Özdemir Dualarla Anıldı
Başkan Seçer, Mersin ESOB’u Ziyaret Etti
Mersin’in Mezitli İlçesinde Aracın Çarptığı Öğrenci Efe Onur G. Hayatını Kaybetti