Tekirdağ'da Son Bir Haftada Yapılan 124 Operasyonda 19 Kişi Tutuklandı

Tekirdağ'da gerçekleştirilen 124 uyuşturucu operasyonunda 19 kişi tutuklandı. Yapılan işlemlerde çok miktarda uyuşturucu madde, hap ve suçtan elde edilen para ele geçirildi.

Tekirdağ'da Son Bir Haftada Yapılan 124 Operasyonda 19 Kişi Tutuklandı
Tekirdağ'da gerçekleştirilen 124 uyuşturucu operasyonunda 19 kişi tutuklandı. Yapılan işlemlerde çok miktarda uyuşturucu madde, hap ve suçtan elde edilen para ele geçirildi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yürütülen uyuşturucu madde kullanımı ve ticaretinin önlenmesine yönelik çalışmalar kapsamında, son bir haftada gerçekleştirilen operasyonlar dikkat çekti. Bu süreçte, önemli miktarda uyuşturucu madde ele geçirilirken, birçok şüpheli hakkında adli işlem yapıldı.

1-8 Haziran 2026 tarihleri arasında Tekirdağ genelinde 11 ilçede düzenlenen 124 ayrı operasyonda, 19’u uyuşturucu madde satıcısı olmak üzere toplam 124 şüpheli gözaltına alındı. Bu operasyonlar, uyuşturucu suçlarıyla mücadele çerçevesinde gerçekleştirildi.

Operasyonlarda 1 kilo 454 gram çeşitli türlerde uyuşturucu madde, 31 bin 152 kullanımlık sentetik uyuşturucu emdirilmiş materyal, 63 gram kimyasal madde ve 12 bin 239 adet uyuşturucu hap ile suçtan elde edildiği değerlendirilen 109 bin 375 lira ele geçirildi. Uyuşturucu madde ticareti yaptığı tespit edilen 19 şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından sevk edildikleri adli mercilerce tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tekirdağ İl Emniyet Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, özellikle gençleri hedef alan uyuşturucu satıcılarına karşı mücadelenin kararlılıkla devam edeceği vurgulandı. Açıklamada, "Geleceğimiz olan gençlerimizi zehirleyen sokak satıcılarına yönelik mücadelemiz sıfır tolerans anlayışıyla sürecektir" ifadelerine yer verildi.

Yetkililer, vatandaşların uyuşturucuyla mücadeleye destek vermelerinin son derece önemli olduğunu vurguladı. Ayrıca, acil durumlarda 112 Acil Çağrı Merkezi’ne, acil olmayan ihbar ve bildirimlerde ise WhatsApp İhbar Hattı üzerinden emniyet birimlerine ulaşabilecekleri belirtildi.

Kaynak: Mersin Haber + IHA

İlgili Haberler


Mersin Haber ,Mersin