Çikolata Renkli Futbolcu Lazım

26 Mart 2015 Perşembe 03:11
Eren ÖNAL

“Galatasaray ve  Beşiktaş’a gol atmayan Fenerbahçeli olmaz ”diye biz söz vardır.

Bunun yerli versiyonu da Mersin-Adana rekabetinde Demirspor ve Adanaspor maçlarında yaşanır. Gol atamayan Mersin İdman yurdulu olamaz.

Futbolda ki tatlı rekabeti yıllardır sürdüren iki komşu kentin takımı için bu maçlar adeta milli maç havası içinde oynanır.

Mersin’in Şeytanları, Adanaspor’un Turbey gurubu tribündeki yerlerini almış maç saatini bekliyor.

Türkiye Futbol Federasyonu Asbaşkanı Lütfi Arıboğan, Bank Asya Liğine yükselen MİY’nun kupasını, Külüp Başkanı Ali Kahramanlı’ya  veriyor. Kaleci Levent, arkadaşlarının yanında kupayı havaya kaldırarak maça iyi bir başlangıç yapılacağı havası seziliyor.

Hava sıcak mı sıcak..Tribünde oturmak  bir yana, yeşil sahada ter dökecek 22 futbolcu için 90 dakikalık  zorlu bir mücadele başlıyor.

MİY rakibine yükleniyor.Taraftarına üç puan armağan etmek için  ilk 45 dakika tempolu ve baskılı bir oyun sergiliyor.İlk yarıda sağ kanattan bindirmeler geliyor..Sami, Serkan, Cumhur bastırıyor. Defanstan ileriye çıkan Tuna, orta alandan Aytekin, şansını arıyor.. Hele 39. dakikada Caner’in sert şutu rakip kalenin üst çatalında geri dönünce işin havası kaçıyor.

45. dakikada yine Caner’in şutu barajdan geri dönüce umutlar tükeniyor..Son vuruşlarda  adeta zoru başararak topu ya kaleciye teslim ediyoruz.Yada auta atıyoruz. İlk yarı golsüz geçiliyor.

Adanaspor Teknik Direktörü Ekrem Al, MİY’nun sağ blok üstünlüğüne karşı  planını değiştiriyor.. Fevzi ortada top çeviriyor.İleride Emre ve  Çikolata renkli Flavier gol arıyor. Adaşı Marc destek çıkıyor.

Üstünlügü kaptıran MİY, yine de gol arıyor. 55. dakikada Sami’nin kaleci ile karşı karşıya pozisyonda topu dışarı atması işin tuzu biberi oluyor.Yerini de Nurullah’a bırakıyor. .

Hem gol atamıyoruz hem de rakibin gol yollarını kesemiyoruz. Haliyle böyle olunca futbolda sıkça konuşulan büyük söz gündeme geliyor “ Atamayana Atarlar”

Hazırlık dönemi ve maçları bitti.Özel turnuvalar ve iki  Lig maçına çıktık.Dilimizde tüy bitti.Bu takımda gol atacak santrafor yok dedik..Biz söyledik, biz dinledik.

Bizi zor günlerde kurtaran kaleci Levent’e destek olur diye Kerem’i aldık..Eskisini kenara attık..Bu işte illaki yenilerin oynayacağı garantisi yok..Levent’e  sürpriz yaptık.. Defansı aynı çapta futbolcularla doldurarak şablonu  ortaya koyduk. İki Brezilyalı derken üçüncüsü Batista’dan hiç beklemediğimiz 60 bin liralık kazık yedik. Geçen yıl takım kaptanlığını yapan Zafer Biryol ile anlaşma zemini aramadık.. Zafer’de ümidini kesince maç başı fiyatla Altay ile anlaştı..Abdullah Halman ise Urfaspor’a aynı koşulanla gitti. Mersin İdman Yurdu, Bursaspor’da oynayan forvet 21 yaşındaki Kamerunlu Aime’yi Mersin’e getirdi.Pazartesi günü sözleşme imzalayacak.

Biz gelin yine Adanaspor maçına dönelim.. 58. dakikada Aytekin’in cezalanı girişinden attığı sert şut kaleciden dönerken, 59. dakikada  siyahi futbolcu  Marc’ın sert şutunu kaleci Kerem iki hamlede önledi.

Adanaspor atakları sıklaşırken 63. dakikada Çikolata renkli Flaevıer, futboıl kliplerine jenerik olacak nefis bir gol attı.Santra çizgisinden  aldığı topla de fansı ipe dizdi.Yerden vuruşunda meşin yuvarlak Adanaspor seyircisini havaya sıçratırken, Mersinlilerde o güzel golün şaşkınlığını üzerinden atamadı.

Ne yalan söyliyelim ; O golü atan Çikolata renkli futbolcunun bir kopyasını da biz MİY forması altında görmeyi de çok arzuladık..

“Perşembenin gelişi ,Çarşamba dan belli olur” diye bir söz vardır.Bunu Adanaspor maçında yaşadık. 85. dakikada Fevzi’nin golü  skoru 2-0 yaptı. Maçın uzatma dakikalarında 90+4’de Nurullah’ın  kendine has vuruşu Adanaspor filelerini dalgalandırınca, maçın kaderi belli oldu.. Zira vakit artık skoru değiştirmeye  yetmiyecek kadar azalmıştı. Kaderimize de razı olmuştuk.

Maç sonrası TSYD  Odasında  Mersin İdman Yurdu Teknik Direktörü Serhat Güller, oyun ve kondisyon anlamında iyi olduklarını söyledi.. Ancak, talihsizliklerin peşlerini bırakmadığını, sonraki maçlarda sonucun hep böyle olmayacağını  belirten  Güller, ''Aslında oyuncularımız, özveriyle mücadele ediyor. Ancak 2 haftadır çok pozisyon yakalamamıza rağmen, maalesef gol eksikliği yaşıyoruz. Bu sorunumuzu yapacağımız çalışmalarla çözeceğiz. Böylelikle çok daha iyi oynayan ve sonuca ulaşan bir takım olarak seyircimizin karşısına çıkacağız.''dedi.

SON SÖZ :  Biz yine takımımızın yanındayız..Şuan üzülen ve kahrolan futbolcularımızın da yanındayız.Onlarda sonucun böyle olmasını istemezdi..Hep birlikte yaraları sarmalıyız. Çarşamba günü Türkeye Kupasında İskenderun’da Hatayspor maçı var.. Pazar günü de

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.

Diğer Yazıları

© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi