Kıyıya vuran Suriyeli Çocuk Fotoğrafı Dünya Gündeminde

Ege kıyılarından, çoğu 20-30 dakika mesafedeki Yunan adalarına genellikle lastik botlarla geçmeye çalışıyorlar. Yolculuklar genellikle faciayla sonuçlanıyor. Muğla kıyılarında 2014 yılında 12 kişi hayatını kaybederken bu yılın ilk sekiz ayında 40 kişi yaşamını yitirdi.

1 / 5
Ülkelerindeki iç savaş, baskıcı rejim, açlık ve yoksulluktan kaçıp Avrupa’ya geçmek isteyen Ortadoğu ve Afrikalılardan oluşan kaçakların dramı büyüyor. Yunan adalarına geçmek için her yolu deneyen kaçak göçmenler, her şeye rağmen umuda yolculuktan vazgeçmiyor. Kos Adası'na geçmek için öncelikle Bodrum'u, Midilli'ye geçiş içinse Ayvalık'ı tercih ediyorlar.
2 / 5
Ege kıyılarından, çoğu 20-30 dakika mesafedeki Yunan adalarına genellikle lastik botlarla geçmeye çalışıyorlar. Yolculukler genellikle faciayla sonuçlanıyor. Muğla kıyılarında 2014 yılında 12 kişi hayatını kaybederken bu yılın ilk sekiz ayında 40 kişi yaşamını yitirdi.
3 / 5
Bugün sabah saatlerinde de Bodrum ilçesinden kanundışı yollarla Yunanistan'a geçmek için iki saat arayla denize açılan kaçakların içinde bulunduğu iki lastik bot battı, çifte facia yaşandı. İlk botta ikisi çocuk sekiz, ikinci botta ise üçü çocuk dört kişi olmak üzere toplam 12 kişi hayatını kaybetti.
4 / 5
Dokuz kişinin kurtulduğu kazalarda, denizde kaybolan iki kişinin bulunması için arama kurtarma çalışması devam ediyor. 3 yaşındaki Aylan ile 5 yaşındaki Galip kardeşlerin kıyıya vuran minik bedenlerini görenler, gözyaşlarını tutamadı. Suriyeli çocukların yakınları, cenazeleri teşhis ederken sinir krizi geçirdi. Akyarlar Mahallesi, Aspat mevkisinden İstanköy'e (Kos) geçmeyle çalışan Suriye uyruklu 17 kişinin içinde bulunduğu lastik bot, uluslararası sularda battı.
5 / 5
Denize düşen ikisi çocuk sekiz kişi boğularak hayatını kaybetti. Bölgede devriye görevi yürüten Sahil Güvenlik ekiplerinin farkettiği kaçaklardan yedisi kurtarılırken iki kişi kayboldu. Sahil Güvenlik ekipleri bir helikopter, bir uçak ve beş botla kaybolan bölgede arama kurtarma çalışması başlattı. Bu arada iki metrelik botla denize açılan Pakistan uyruklu dokuz kaçak göçmen, ekiplerin uyarıları üzerine geri döndü. Karaya çıkan kaçaklar, sudaki cesetlerin toplanmasını seyretti.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi