19. Dönem 10 Bin PÖH Alımı İptal mi Olacak

19. Dönem 10 bin Özel Harekat Polisi Alımı mülakat yerleri halen belirsizliğini korumaktadır.

20 Şubat 2017 Pazartesi, 12:14
19. Dönem 10 Bin PÖH Alımı İptal mi Olacak
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Polis Akademisi Başkanlığı tarafından yürütülen 19. Dönem PÖH 10 bin Polis Özel Harekat Alımı için yapılacak olan mülakatlar ne zaman belli olacak. Yoksa yapılan tüm işlemler iptal mi edilecek.

Bilindiği üzere 02 Kasım ile 14 Kasım 2016 tarihleri arasında kurumun internet adresi üzerinden adaylar e-Devlet üzerinden başvurularını yapmışlardı.

Kimler 10 bin PÖH alımına başvuru şartları nelerdi: Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, En az lise veya dengi okul olmak üzere, ön lisans, lisans mezun olmak, yaşını tamamladıktan sonra yaptırılan yaş düzeltmelerinde, düzeltmeden önceki yaş dikkate alınmak şartıyla, sınavın yapıldığı yılın 31 Aralık tarihi itibariyle 28 yaşından gün almamış olmak (31 Aralık 1989 ve sonrasında doğanlar) ilana başvurabilmişti.

Polis Akademisi Başkanlığının yaptığı açıklama sonrasında 19. Dönem 10 bin PÖH alımı spor mülakatları 19 Aralık 2016 ile 15 Ocak 2017 ( 25 Aralık, 31 Aralık 2016 ve 01 Ocak 2017 tarihleri hariç) olarak toplam 25 günde tamamlandı.

Cumhuriyet Halk Partisi Milletvekilleri Engin ALTAY, Levent GÖK, Özgür ÖZEL tarafından Anayasa Mahkemesine 9.11.2016 tarihli ve 6757 sayılı Olağanüstü Hal Kapsamında Bazı Kurum ve Kuruluşlara İlişkin Düzenleme Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabul Edilmesine Dair Kanunu’nun;23. maddesiyle 4.6.1937 tarihli ve 3201 sayılı Emniyet Teşkilât Kanununun ek 24. maddesine ikinci fıkrasından sonra gelmek üzere eklenen fıkranın birinci cümlesinde yer alan “…Kamu Personel Seçme Sınavı şartı aranmaksızın,…” ibaresinin, kaldırılması için iptal davası açıldı.

Bu gelişmenin ardından spor mülakatları sona eren 19. Dönem 10 bin özel harekat polisi alımında mülakat sınavı tarihi ve yerlerinin açıklanması ertelendi. Konu hakkında henüz resmi bir bilgi olmasa da mülakat tarihlerinin açıklanmamış olmasının nedeninin bu olacağı kanaatindeyiz.

Pe ki, bu aşamada 10 bin PÖH alımı iptal olur mu: Anayasa Mahkemesinden çıkacak karara bağlı bir sonuç. Anayasa Mahkemesi bu düzenlemeyi iptal ederse hangi aşamada olursa olsun iptal edilir. Ancak Anayasa Mahkemesinin bu düzenleme konusunda iptal kararı vermeyeceği uzmanlar tarafından belirtilmektedir.

Anayasa Mahkemesi tarafından 9 Şubat 2017 tarihinde yapılan toplantı sonucunda davanın detaylı incelenmesine karar verildi. Detaylı inceleme sonrasında detaylar belli olacaktır.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Hasan
19:31
20 Şubat 2017 Pazartesi
İptal diye bir şey söz konusu olamaz ohal var.gençleri üzmeyin
31.200.15.89
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Emniyetinden Yasa Dışı Bahis Operasyonu, 35 Kişi Gözaltına Alındı 450 Milyon Liralık Para Trafiği Tespit Edildi
Büyükşehir’in Çalıştay Sonuçları BM’nin Ocean Decade Konferansında, Kıyı Ekosistemlerinin Restorasyonu Çalışmaları Barcelona’da Anlatıldı
Ressam Mehmet Bal, Tadeka’da Düzenlenen Programda Anıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçelerdeki Birçok Noktada Yol Çalışması Yürütüyor
MESKİ Vatandaşlara Kaliteli Ve Kesintisiz Hizmet Vermeye Devam Ediyor, Jeneratör Sayısı 3 Yılda 313’e Çıkarıldı
Mersin Büyükşehir Erdemlili Çocuklara 23 Nisan Coşkusunu Bir Kez Daha Yaşattı, Büyükşehir Tapureli Mahallesi’nde Çocuklar İçin Eğlence Düzenledi
Mersin Büyükşehir’in Tenceresi Kaynamaya Devam Ediyor, Mahalle Mutfakları Vatandaşın Mutfak Masrafını Azaltıyor
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Ve Beraberindeki Heyet MTOSB’de İncelemelerde Bulunmak Üzere Mersin’e Geldi
Mersin-Adana Otoban Yolunda Özellikle Gece Saatlerinde Yola Atlayan Kişiler Güzergahı Kullanan Sürücülerin Kabusu Oldu
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi