Aynalı Plakalı Aracına Kesilen Trafik Cezasını Mahkemeye Başvurarak İptal Ettirdi

Tarsuslu Kadın Avukat...

25 Temmuz 2017 Salı, 12:49
G: 25.07.2017 - 12:59
Aynalı Plakalı Aracına Kesilen Trafik Cezasını Mahkemeye Başvurarak İptal Ettirdi
-

MERSİN'de trafik polisleri tarafından, plakası ‘aynalı plaka" olarak nitelendirilen aracına kesilen 412 TL'lik trafik cezasına itiraz eden araç sürücü kadın avukat, durumu mahkeme taşıdı. Mahkeme ise itirazı yerinde bularak cezanın kaldırılmasına hükmetti.
 
Tarsus'ta avukatlık yapan Sultan Sinem Kezer'in 33 NJ 190 plakalı aracına halk arasında ‘aynalı plaka' nitelendirilen APP (Amerikan Pres Plaka) olduğu ve Karayolları Trafik Yasası'nın 23/3-1 maddesinde yer alan yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takmaya aykırı davranış gerekçesiyle ceza kesildi.
 
Aracına, plakası nedeniyle kesilen cezaya itiraz eden Av. Sultan Sinem Kezer, "Aracımda bulunan AP Plakayla ilgili yasal düzenlemeleri inceledim. Yasalarımızda farklı okunmasını veya hiç okunamayacak şekilde bir düzenleme yapıldığı taktirde bir ceza düzenlenebileceğine ilişkin madde olduğunu gördüm. ‘Bu tip bir cezaya maruz kalan ve mahkemeye itiraz eden biri var mı? Emsal karar bulunuyor mu?' diye bir araştırma yaptığımda, yine Mersin'de buna benzer bir kararın alındığını gördüm. Alınan bu emsal kararı, araç fotoğraflarını da çekerek Mersin 4. Sulh Ceza Hakimliği'ne sundum. Hakimlik tarafından dosya üzerine yapılan inceleme neticesinde mahkemede haklılığımız ispat oldu ve çarptırıldığımız ceza iptal edildi. Bu kesin bir karardır. Bu kararın her hangi bir itirazı veya temiz yolu yoktur. Bu karar da emsal niteliğindedir" dedi.
 
Av. Sultan Sinem Kezer, aracına normal standartlarda plaka taktığını ve değiştirmeyi düşünmediğini ifade etti.
 
KHK İLE YENİ DÜZENLEME GELMİŞTİ
 
Resmi Gazete'de geçtiğimiz aylarda yayımlanan 676 sayılı KHK ile 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu'nun 23'üncü maddesinde değişiklik yapılmış ve bu değişiklikle yönetmelikte belirtilen niteliklere plaka takılan araçlar muayeneden geçemeyecekleri ifade edilmişti.
 
Yapılan bu düzenlemeyle 3 Temmuz 2017 tarihinden itibaren tescil plakalarının Karayolları Trafik Yönetmeliğinde belirlenen yetkili kuruluş tarafından basılmaması veya standart dışı (APP, kabartma vb.) olması halinde bu araçlar "Ağır kusur" verilerek muayeneden geçemeyeceği açıklanmıştı.
 
Bunun yanı sıra 3 Temmuz tarihinden itibaren, araçlarına ağır kusur verilerek muayeneden geçemeyen araç sahiplerinin mağduriyetlerinin önlenmesi ve işlemlerinin hızlandırılması bakımından, taşıt sahiplerine muayene istasyonunca "Plaka Yönetmelikte belirtilen özelliklere uygun değil" ibaresi eklenerek "Ağır Kusur" verilen "Araç Muayene Raporu"yla, doğrudan Türkiye Şoförler ve Otomobilciler Federasyonuna bağlı odalara müracaat edilmesi ve tescil belgesinin de ibraz edilmesi halinde yeni plaka basılması imkanı verilmişti.
 

Kaynak: www.tarsusakdeniz.com
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi