Başkan Tuna: "Engellilerimizin Önündeki Engelleri Aşmalıyız"

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayınladı.

09 Mayıs 2017 Salı, 17:08
Başkan Tuna: "Engellilerimizin Önündeki Engelleri Aşmalıyız"
-

Mesajında, her sağlıklı insanın bir engelli adayı olduğunun unutulmaması gerektiğini ifade eden Belediye Başkanı Hamit Tuna, Toroslar Belediyesi olarak bu bilinç içerisinde çalıştıklarını ve engelli vatandaşların önlerindeki engellerin kaldırılması noktasında zeminler oluşturma gayreti içerisinde olduklarını belirtti.
Yılın 365 günü engellilerin yanlarında olduklarının altını çizen Başkan Tuna: "Engellilerimizin, engelsiz yaşayabilmeleri için toplumun bilinçlenmesi ve toplum hayatına katılmaları sağlanarak, politikalar üretilmesi gerekmektedir. Belediye olarak sağlıklı insanlar için düşündüklerimizin daha fazlasını, engelli insanlarımız için düşünmeye ve onlara sağlıklı zeminler oluşturmaya çalışıyoruz. Engelli insanlarımız, çok hassas insanlardır. O yüzden bizde bu olaya çok hassas bir şekilde yaklaşıyoruz. En büyük engel sevgisizliktir" dedi.


Engelli vatandaşlara yönelik yaptıkları çalışmaları da anlatan Başkan Tuna: "Sosyal belediyeciliği esas almış bir yönetim olarak, engelli insanlarımızın, kentimizde daha rahat ve daha konforlu bir şekilde gündelik yaşamlarına devam edebilmelerinin yanı sıra, eğitimlerinin sağlanması ve becerilerinin değerlendirilmesi adına her türlü çalışmayı yapıyoruz. Bu kapsamda, görme ve ortopedik engellilerimize 850 tekerlekli sandalye, 800 beyaz baston dağıttık. Engellilerimizi sporla buluşturmak adına Fiziksel Engelliler Basketbol takımını kurduk. Toroslar İlçesi'nde 59 bin 800 haneye girerek engelli vatandaşlarımızın tespitini yaptık ve yeni dönem hizmetlerimizi bu doğrultuda şekillendirdik. Kaldırım çalışmalarında yaptığımız düşük banket uygulaması ile engelli vatandaşlarımızın, kaldırımlardan en iyi şekilde yararlanmalarına vesile olduk. Bu konuda iki AB projesine imza attık. Bunlardan birincisi Görme Engelliler Derneği Mersin Şubesi ile birlikte hayata geçirdiğimiz Görme Engellilerin Toplumla Entegrasyonu ve Engelsiz Yaşam Projesi'dir. Bu proje ile görme engelli vatandaşlarımıza bilgisayar, masörlük, santral operatörlüğü, rehberlik ve serbest hareket etme gibi 5 dalda eğitim verdik. Böylelikle onların engelsiz yaşamalarına destek olmaya çalıştık. Diğeri de Yunanistan'ın Drama Belediyeler Birliği ile ortaklaşa yürüttüğümüz Erişebilir Turizmin Geliştirilmesi Projesi'dir. Yine yürüttüğümüz İSKEP (İstihdam İçin Koordinasyon ve Eğitim Projemiz çerçevesinde belirlediğimiz dezavantajlı gruplarımızdan bir tanesini de Engelli vatandaşlarımız oluşturuyor" dedi.


Engelli vatandaşlara yönelik hayata geçirdikleri bir diğer projenin de Engelliler Akademisi olduğunu belirten Başkan Hamit Tuna: "60 kişinin faydalanabileceği şekilde tasarlanan bu merkez engelli vatandaşlarımıza; mesleki eğitimin yanı sıra sosyal, kültürel ve sportif alanda hizmet verecek. Bu duygu ve düşüncelerle, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nın engelli vatandaşlarımızın hayat standartlarının yükseltilmesine ve problemlerin asgari seviyeye indirilmesine katkı sağlayan bir gün olmasını temenni ediyorum" dedi.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi