Devlet Destekli İşyeri Kurma Kredisi Hizmetleri

Son yıllarda devlet tarafından ekonomi alanında kalkınma ve büyüme sağlanması hedefi ile yeni yatırımlara teşvikler, yeni iş yeri açacak kişilere önemli destekler veriliyor.

03 Ağustos 2017 Perşembe, 02:14
Devlet Destekli İşyeri Kurma Kredisi Hizmetleri
-

Son yıllarda devlet tarafından ekonomi alanında kalkınma ve büyüme sağlanması hedefi ile yeni yatırımlara teşvikler, yeni iş yeri açacak kişilere önemli destekler veriliyor. Bu çerçevede de son olarak devlet destekli iş kredileri uygulamasına başlandı. İş yeri kurmak ve ekonomi piyasası içerisinde etkin biçimde kendisine yer edinmek isteyen girişimcilere yönelik olarak Halk Bankası aracılığı ile kredi desteği hizmetleri veriliyor. Aynı zamanda da devlet tarafından sadece yeni iş yeri kuracak girişimcilere yönelik değil, mevcut iş yerinde büyütmek isteyen kişilere yönelik olarak da devlet destekli hibe ve kredi hizmetleri sunuluyor.
 
Türkiye’de devlet destekli iş kurma hibe ve kredileri konusunda Halk Bankası geçtiğimiz yıldan bu yana pek çok farklı sektöre yönelik olarak iş kurma kredilerinde önemli hizmetler sunuyor. Halk Bankası tarafından kredi ile iş yeri açmayı isteyen sanatkarlar ve esnaflar için ilgili kooperatiflerin vereceği kefalet ile kredi hizmeti sunuluyor. Günümüzde her ne kadar özel sektör bankaları gibi çeşitli kredi kuruluşları tarafından esnaf ve sanatkarlara ilişkin olarak iş yeri açma konusunda kredi hizmetleri sunuyor olsa da günümüzde Halk Bankası’nın bu hizmetlerine daha ağırlıklı ilgi gösteriliyor ve tercih ediliyor olmasının en önemli sebepleri arasında 60 aya kadar vade ve üçer aylık ya da altışar aylık periyotlar şeklinde ödemelerinin yapılabiliyor olmasıdır. Kişilerin bağlı bulundukları kooperatife göre 150.000 TL’ye kadar çıkabilen iş yeri kurma kredi limitleri bulunuyor.
 
İş Kurma Kredisi Koşulları
 
Halk Bankası bünyesinde devlet destekli olarak verilen bu kredi hizmetlerinden yararlanabilmeleri için girişimcilerin ilk olarak Esnaf ve Sanatkarlar Odası üyeliğine sahip olması gerekiyor. Bunun dışında söz konusu iş yerinin açılmış ve faaliyette olduğunu kanıtlaması gerekiyor. Diğer kredi alternatiflerine göre önemli avantajları bulunan devlet destekli iş kurma kredisi hizmetlerinin alımı oldukça zorlu bir süreç olabiliyor. Özellikle de teminat gösterilmesi gibi uygulamaların yer alıyor olması ve en önemlisi de çok yüksek seviyede başvuruların gerçekleştiriliyor olması girişimcilerin krediyi alabilmek adına çok zorlu ve yorucu bir süreç içerisine girmesine neden oluyor. Yine de ödeme kolaylıkları sağlayan geniş kapsamlı maddi durum değerlendirmeleri, düşük faizler ve ödeme aralıkları gibi pek çok faktörü ile Halk Bankası bünyesinde verilen devlet destekli kredi hizmetleri çok önemli bir avantaj teşkil ediliyor.
 
Günümüzde kadınlarında iş dünyasında daha aktif şekilde rol almalarının teşvik edilmesi çerçevesinde de devlet tarafından bayanlara devlet kredisi veriliyor. Bu alanda Türkiye’de KOSGEB tarafından kadın girişimcilere yönelik olarak devlet garantisinde 50 bin TL’ye kadar hibe veriyor. Başvuru onay sürecinin erkek girişimcilere göre daha kolay olduğu ve kadın girişimcilere özel faiz oranları ve çeşitli fırsatlar ile kadın girişimcilerin iş dünyasında daha etkin bir rol üstlenmelerinin önü açılıyor ve bu alanda destek sağlanıyor. Ziraat Bankası tarafından da kadın girişimcilere özel hizmet ve uygulamalarda bu alanda kadın girişimciler açısından önemli fark ve avantaj teşkil ediyor. Türkiye’de kadın veya erkek girişimciler fark etmeksizin devlet destekli iş kurma kredisi hizmetleri sunan bankalar arasında QNB Finansbank, Denizbank, Şekerbank ve Odeabank’ta yer alıyor.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi