Erdemli’de 28. Geleneksel Türkmen Şöleni

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Erdemli Belediyesi tarafından düzenlenen ‘28. Geleneksel Türkmen Şöleni’nde vatandaşlar ile bir araya geldi.

22 Mayıs 2017 Pazartesi, 10:30
Erdemli’de 28. Geleneksel Türkmen Şöleni
-

Erdemli Çamlığı’nda gerçekleştirilen şölene, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra 21. Dönem MHP Mersin Milletvekili Yalçın Kaya, 24. Dönem MHP Mersin Milletvekili Ali Öz, Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu, Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, KKTC Mersin Başkonsolosu Ayşen Volkan İnanıroğlu, MHP Mersin İl Başkanı Atsız Afşin Yılmaz, MHP Mersin İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, Mersin Ülkü Ocakları Başkanı Gökhan Demir, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu, MHP Akdeniz İlçe Başkanı Erdoğan Alkaya, MHP Erdemli İlçe Kadın Kolları Başkanı Afife Erdem, Erdemli Ülkü Ocakları İlçe Başkanı Cevat Şahin, eski milletvekilleri, meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, muhtarlar ve çok sayıda vatandaş katıldı.   
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan şölen, Kuran-ı Kerim tilaveti ve Akdeniz Mehteran Takımı’nın konseri ile devam etti.
Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Erdemli’de 28 yıldır bu etkinliği emek verip devam ettiren, katılımlarıyla bu mekânı şereflendiren herkese huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Allah hepsinden razı olsun” dedi.
Ülke bütünlüğüne sahip çıkılmalı
Konuşmasında, 15 Temmuz hain darbe girişimine dikkat çeken Başkan Kocamaz, “Ülkemizin 2016 yılında yaşadığı hadiseleri hepiniz biliyorsunuz. Dolayısıyla Türk Milleti büyüklüğünü bir kere daha 15 Temmuz’da gösterdi. Bundan birkaç gün kutladığımız 19 Mayıs’ta yine Aziz Atatürkümüzün Kurtuluş Savaşı meşalesini yaktığı Samsun’dan başlayan hareket, Osmanlı’nın külleri arasından yeni Türkiye Cumhuriyeti’ni ortaya çıkardı. Tük Milleti’nin tarihi boyunca dâhili ve harici bedhahları hep olmuştur, bundan sonra da olacaktır. Ama bize düşen başta saflarımızı sıklaştırmamız, birbirimize sahip çıkmamız, ülke bütünlüğüne sahip çıkmamız, Şanlı Al Bayrağımızın altında birlik ve beraberlik içerisinde yaşamaya azmetmemiz. Bizler bir olduğumuz, diri olduğumuz, iri olduğumuz sürece Allah’ın izniyle aramıza sokulmak istenen fitne ve fesatlara fırsat vermeyeceğiz, aynen bugüne kadar olduğu gibi” şeklinde konuştu.
“Mersin’de yaşıyor olmak, bir ayrıcalıktır”
Mersinliler olarak özene bezene yaratılmış bir bölgede yaşadıklarını belirten Başkan Kocamaz, “Bir defa şuna bilmemiz lazım ki bu topraklarda doğmuş olmak, bu topraklarda yaşıyor olmak bir ayrıcalıktır. Bu toprakların bereketli olduğunu herkes biliyor. Onun için diyoruz ki; biz şanslıyız, bu topraklarda doğduk, bu topraklarda büyüdük, Allah’ın izniyle hak baki olduğunda da yerin üstünden yerin altına yine bu topraklarda kalacağız” diye belirtti.
Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu ise konuşmasında, “Bu yıl 28.’sini icra ettiğimiz, değerlerimizle özdeşleşen, Erdemli’nin kültürünün, sanatının, geleneğinin ve göreneğinin gelecek kuşaklara en iyi şekilde aktarıldığı ve çok daha önemlisi Erdemli’de birlikten, dirlikten ve dayanışmadan yana, kardeşliğimizin gelişmesinden yana yıllardır süren Türkmen Şöleni Erdemlimizde marka haline gelmiştir. Bu markanın gerçek sahipleri sizlersiniz” ifadelerini kullandı.
Şölende, MHP Erdemli İlçe Başkanı Bekir Özsu da bir konuşma gerçekleştirdi.
Şölen kapsamında gerçekleştirilen, Erdemli Belediyesi Çağdaş Halk Dansları Topluluğu’nun gösterisi ve Erdemli Belediyespor muay thai sporcularının gösterileri ilgi ile izlenirken; Erdemli Ülkü Ocakları Grup Akustik Konseri dinleyenlerden tam not aldı.
28. Geleneksel Türkmen Şöleni’nde Atilla Yılmaz ve Muazzez Ersoy sahne alırken, söylenen parçalar eşliğinde vatandaşlar coşkulu dakikalar yaşadı.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Tarsus İlçesinde Devrilen Traktörün Altında Kalan Hüseyin Palas Hayatını Kaybetti
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Akdeniz Bölgesi İçin Uyarı Yaptı, Bu Gece Yağışın Mersin’de de Etkisini Göstermesi Bekleniyor
Mersin’de İnşaat Alanındaki Boş Çukura Düşen İşçiyi Büyükşehir İtfaiye Ekipleri Kurtardı
Mersin Büyükşehir, Kadın Ve Çocukların Sosyal Gelişimlerini Desteklemeyi Sürdürüyor, Kadınlar Hem Yeteneklerini Keşfediyor Hem De Öz Gelişimlerine Katkı Sunuyor
Mersin Büyükşehir’den Nacarlı’da 600 Metrelik Yol Yapım Çalışması
Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, Gaziantep'te ‘23 Nisan Çocuk Tiyatrosu Şenliği’nde Yer Aldı
Tarsus Belediyesi Park Ve Bahçeler Müdürlüğü Ekipleri Tarafından Şehrin Dört Bir Yanında Parklarda Çalışmalar Devam Ediyor
Litvanya Cumhuriyeti Büyükelçisi Eksl. Ricardas Degutis Ve Beraberindeki Heyet Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi’ni Ziyaret Etti
Başkan Seçer, Litvanya Cumhuriyeti Ankara Büyükelçisi Degutıs İle Bir Araya Geldi
Başkan Seçer’den 1 Mayıs Emek Ve Dayanışma Günü Mesajı