GEZİCİ DİŞ SAĞLIĞI ARACI HER YERDE

GEZİCİ DİŞ SAĞLIĞI ARACI HER YERDE

08 Şubat 2017 Çarşamba, 15:58
GEZİCİ DİŞ SAĞLIĞI ARACI HER YERDE
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi Gezici Diş ve Göz Sağlığı Araçları ile sağlık hizmetini Mersinli vatandaşların ayağına getirmeye devam ediyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen “Gezici Sağlık Aracı” projesi ile Mersin’in her mahallesine sağlık hizmeti götürülüyor.
 
Mersin Büyükşehir Belediyesi Sağlık İşleri Dairesi Başkanlığı bünyesinde 2016 yılının Mart ayından bu yana vatandaşlara hizmet veren ve Mersin’in ilçelerini gezmeye devam eden Gezici Diş ve Göz Sağlığı Tarama Araçları, kırsalda yaşayan ulaşım yönünden dezavantajlı vatandaşlar başta olmak üzere özellikle yaşlı, yatalak ve engelli vatandaşlara düzenli olarak ağız, diş ve göz sağlığı hizmeti sağlıyor.
 
Hizmet vermeye başladığı andan itibaren 2 bin 686 kişiyi muayene eden Gezici Diş Sağlığı Aracı, son olarak Akdeniz ilçesi sınırları içerisinde yer alan Civanyaylağı Mahallesi sakinleri ile buluştu. Toplam 56 kişinin muayene olduğu Civanyaylağı Mahallesi’nde, bu hizmet sayesinde vatandaşlar kendi mahallelerinde muayene olma imkânına kavuştu.
 
Gerçekleştirilen hizmetten dolayı Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür eden Civanyaylağı Mahallesi Muhtarı İsmail Toker, “Böyle bir hizmete ihtiyacımız vardı. Çünkü bugüne kadar yakınımızda muayene olabileceğimiz bir diş polikliniği yoktu. Büyükşehir Belediye Başkanımız vatandaşımızın ayağına kadar bu hizmeti getirdi. Ben 45 yaşındayım ve daha önce böyle bir hizmeti mahallemizde görmemiştim. Burhanettin Başkanımıza mahallem ve kendim adına çok teşekkür ediyorum” dedi.
 
Akdam Mahallesi’nde yaşayan ve tarama aracı hizmetinden haberdar olunca Civanyaylağı Mahallesi’ne gelerek muayene olan Mehmet Yalçın Yolcu ise, “Daha önce böyle bir hizmet ayağımıza gelmemişti. Biz çalıştığımız için hastaneye gitme fırsatımız olmuyordu. Böyle bir hizmeti ayağımıza kadar getirdiği için Burhanettin Başkanımızdan Allah razı olsun” şeklinde konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi