İsveç İstanbul Başkonsolosu Stromquıst, Başkan Seçer’i Ziyaret Etti

İsveç İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist ve beraberindeki heyet Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Ziyarette karşılıklı olarak, iş birliğinin önemine dikkat çekildi.

09 Mayıs 2024 Perşembe, 20:37
İsveç İstanbul Başkonsolosu Stromquıst, Başkan Seçer’i Ziyaret Etti
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Mersin’in birçok sektörü bünyesinde barındıran bir kent olduğunu söyleyen Seçer, “Mersin’de sektör çeşitliliği var ve bu sektörler de oldukça dinamik. Mersin lokasyon itibariyle de birçok imkânı bünyesinde barındırıyor. Mersin çok stratejik bölgede ve ülkenin, bölgenin, doğal olarak da Doğu Akdeniz’in dünyaya açılan bir kapısı niteliğinde” dedi.
 
Mersin’in geleceğe dair olumlu gelişmeler yaşayacağını düşündüklerini belirten Seçer, Mersin ile ilgili çok güzel gelişmeler beklediklerinden söz ederek, “Hem kamu hem de özel sektör yatırımları Mersin’i her geçen gün çok daha önemli hale getiriyor” diye konuştu. Başkonsolos Strömquist de iş birliğinin önemine dikkat çekerek, “Mersin’e ilk ziyaretim. İş birliğiniz için teşekkür ediyorum ve bu ilişkilerin daha da gelişmesini umuyoruz” ifadelerine yer verdi.
 
Ziyarette; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, İsveç İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist ile beraberindeki heyet, İsveç Mersin Fahri Konsolosu Mişel Şaşati ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Danışmanı İbrahim Evrim yer aldı.
 
Başkan Seçer: “Mersin birçok sektörü bünyesinde barındıran bir kent”
İsveç İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist ve beraberindeki heyeti Mersin’de ağırlamaktan mutluluk duyduğunu belirten Seçer, heyete Mersin hakkında bilgiler verdi. Mersin’in 2,5 milyon fiili nüfusa sahip bir kent olduğuna dikkat çeken Seçer, birçok ülkeden ve milletten insanın farklı gerekçelerle Mersin’e gelip yaşadığını söyledi. Mersin’in birçok sektörü bünyesinde barındıran bir kent olduğunu söyleyen Seçer, “Mersin’de sektör çeşitliliği var ve bu sektörler de oldukça dinamik. Mersin lokasyon itibariyle de birçok imkânı bünyesinde barındırıyor. Çok stratejik bölgede ve ülkenin, bölgenin, doğal olarak da Doğu Akdeniz’in dünyaya açılan bir kapısı niteliğinde” dedi.
 
“Hem kamu hem de özel sektör yatırımları Mersin’i her geçen gün daha önemli hale getiriyor”
Özellikle Mersin Limanı’nın kente çok önemli bir değer kattığına vurgu yapan Seçer, “Mersin’i bundan yaklaşık 200 yıl önce oluşturan temel öge Mersin Limanı’dır. Mersin Limanı’nın oluşmasından sonra Mersin çok hızlı gelişen, büyüyen ve bugünkü konuma gelen bir kent haline geldi. 200 yıldır Mersin ticaret üzerine konumlanmış, kurulmuş ve gelişmiş kent hüviyetinde” diye konuştu. Mersin’in geleceğe dair olumlu gelişmeler yaşayacağını düşündüklerini belirten Seçer, Mersin ile ilgili çok güzel gelişmeler beklediklerinden söz ederek, “Hem kamu hem de özel sektör yatırımları Mersin’i her geçen gün çok daha önemli hale getiriyor” diye konuştu.  
 
Seçer konuşmasında, Mersin’in yoğun bir göç ile nüfus artışı yaşadığından da söz ederek, “RESLOG ile de zaman zaman temaslarımız oluyor. Özellikle sığınmacılar konusunda iş birliği içerisindeyiz. Bu konuyla ilgili çalışan birimlerimiz sadece RESLOG değil, Birleşmiş Milletler ve Göç Örgütü gibi birçok uluslararası kuruluşlar, örgütler ve yapılarla da iş birliği halindeyiz. Açıkçası bunlar çok kalıcı çözümler değil ama palyatif de olsa zaman zaman şehri rahatlatan çalışmalar” ifadelerine yer verdi.
 
Seçer iş birliğinin önemine dikkat çekerek, Mersin Limanı dolayısıyla da ticari ilişkilerin kurulabileceğinden bahsetti. Özellikle altyapı ve çevre çalışmaları konusunda uluslararası kuruluşlardan Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne sağlanan hibelerden de söz eden Seçer, kuruluşlar ile sağladıkları finansman iş birlikleri hakkında bilgiler verdi. Seçer ayrıca, göçün sebep olduğu nüfus artışı ile alakalı da Mersin’de hayata geçirdikleri ekonomik ve sosyal politikaları açıkladı.
 
Başkonsolos Strömquist, iş birliğinin önemine dikkat çekti
İstanbul Başkonsolosu Johanna Strömquist ise, Mersin’de olmaktan dolayı duyduğu mutluluğu ifade ederek, “Mersin’e ilk ziyaretim. İş birliğiniz için teşekkür ediyorum ve bu ilişkilerin daha da gelişmesini umuyoruz. Bu yüzden de buradayız ve ziyaretinize geldik” dedi. Ziyarette, İsveç İstanbul Başkonsolosu Strömquist İsveç İstanbul Başkonsolosluğu’nun çalışmaları hakkında bilgiler vererek iş birliğine hazır olduklarını ifade etti. Başkonsolos Strömquist, İsveç’teki yatırımcıları da Türkiye ve Mersin’e getirebileceklerinden söz etti.
 
Ziyaret; hediyeleşme ile sona erdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Toroslar İlçesinde Ev Sahibinin Çık Talebine Karşı Kiracı Oturduğu Evi Ateşe Verdi
Başkan Seçer, CHP’nin 19 Mayıs Alternatif Kutlama Töreni’ne Katıldı; “Mersin Mutlu Ve Umutlu; Bunun Teminatı Da CHP’li Belediyeciliktir”
19 Mayıs Coşkusu Tüm Mersin’i Sardı
19 Mayıs Coşkusu Mersin Büyükşehir İle Zirveye Ulaştı, ‘Mabel Matiz’ Ve ‘Manuş Baba’ Konserleri İle Mersin’i 19 Mayıs Coşkusu Sardı
Tarsus Kültür Park Çocuk Sesleri İle Renkledi, Büyükşehir Bir Dizi Etkinlikle Özel Çocukları Mutlu Etti
Mersin Büyükşehir MERCEK’te İşaret Dili Kursu Başlattı
Mersin Tarsus'ta Yeni Kurulan Tarsuslu Motorlu Kadınlar Kulübü, İlk Etkinliğini Gençlik Kampı’nda Gerçekleştirdi
Tarsus Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Teke ve Beraberindeki Heyet TOBB'un 80'inci Genel Kuruluna Katıldı
Gençlik Ve Spor Bayramı’nın Coşkusu 3. Gününde Son Sürat Devam Etti, Gençler Büyükşehir’le Kendi Bayramlarını Doyasıya Yaşıyor
MESKİ, Özel Gereksinimli Öğrencileri Unutmadı, MESKİ’nin Eğitimleri İle Engeller Aşılıyor