KADINLAR GÜNÜ MERSİN’DE COŞKUYLA KUTLANDI

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında kadınları unutmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersinli kadınları bir araya getirdi.

08 Mart 2017 Çarşamba, 19:37
KADINLAR GÜNÜ MERSİN’DE COŞKUYLA KUTLANDI
-

Mersin Büyükşehir Belediyesi, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde çeşitli etkinlikler düzenledi. Etkinlikler kapsamında kadınları unutmayan Mersin Büyükşehir Belediyesi, Kongre ve Sergi Sarayı’nda Mersinli kadınları bir araya getirdi.
 

8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan, Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Gökbel, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) İl Kadın Kolları Başkanı Dilek Uslu Var, MHP İl Başkan Yardımcısı Semra Tekeli, MHP Basından Sorumlu İl Başkan Yardımcısı Hayal Funda Önder, MHP Mezitli Kadın Kolları Başkanı Emine Gilik, Gülnar Meclis Üyesi Melek Yıldız, Girişimci İş Kadınları Derneği (GİŞKAD) Başkanı Ayferi Tuğcu ile Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın eşi Hatice Kocamaz ve çok sayıda kadın katıldı.
 

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın arkasından Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından hazırlanan “Umut Sensin” adlı kısa film gösterimi ile başlayan program, Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Kerim Tufan’ın konuşması ile devam etti.
 

Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın şehir dışında bulunması dolayısıyla programa katılamadığını belirten Başkan Vekili Kerim Tufan, “Değerli davetliler, bacılarımız, analarımız, kız kardeşlerimiz, arkadaşlarımız, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü anma törenine hoş geldiniz. Başkanımız Sayın Burhanettin Kocamaz Bey şehir dışında olduğu için çok istemesine rağmen programa katılamadı ama saygılarını ve sevgilerini sizlere ben iletiyorum. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü olarak kutlanıyorsa da bir yanlışı düzeltmek adına açıklama yapmak istiyorum. 8 Mart’ın hikâyesi biraz acıklı. 1850’li yıllarda Amerika’da hakkını arayan, emeğinin karşılığını arayan, tekstil fabrikasında çoğu kadın olan bir grup çalışanın hunharca katledilmesi, yakılarak öldürülmesinin anısına dünyada kutlanan bir gün. Geleneksel olarak da böyle anma günü olarak kutlamaya devam edeceğiz” dedi.
 

Kız çocuklarının okula bile gönderilmediği bir dünyadan, bugün o kız çocuklarının idare ettiği dünyalara gelindiğine değinen Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Kerim Tufan, “Geçişler çok kolay gerçekleşmemiş. İtilmeler, kakılmalar, dışlanmalar, cinayetler olmuş. Kadınların üzerine gelen kumalar, saçı uzun aklı kısalar, elin hamuru ile erkeğin işine karışma gibi söylemeler olmuş ve neticede bugünlere gelinerek kadınsız bir dünya düşünülemez hale gelmiş. Günümüzde iş, eğitim, sağlık, siyaset, sanat, spor, askerlik dünyası kadınsız olmuyor ve olmaz. O yüzden günümüzde kadının izi, kadının eylemi, kadının duygu ve düşüncesi her yere yansımış durumda. Bunlar kolay olmadı tabi ki. Taşı aşındıran suyun gücü değil, sürekliliğidir çünkü. Kadınlarımız yıllardır uğraşarak bugünlere geldiler. Artık her başarılı erkeğin arkasında bir kadın vardır lafını istemiyorlar, kadınlar erkeğin omuzunun yanında vardır diyorlar. Kadınların haklarını teslim etmemiz gerektiğine inanıyorum” şeklinde konuştu.
 

Bu dünyanın kadınsız olmayacağına vurgu yapan Başkan Vekili Tufan, “Kul, köle, koca,  sevgili, eş, kısacası ne olursan ol ama bu dünya kadınsız olmaz. O yüzden kadınlarımızı kat ettikleri mesafeden dolayı kutluyorum. Çalışma ve sosyal hayatımızın her döneminde var olan ve bizle beraber olan kadınlarımızın kadınlar gününü kutluyorum” diye ifade etti.
 

Etkinlik, Boğaziçi Aile Danışmanlığı Merkezi’nin düzenlediği “Bendeki Kadın Beyin ve Sendeki Erkek Beyin” adlı interaktif sunum ile devam etti. Boğaziçi Aile Danışmanlığı Merkezi’nde görevli Burak Aslan ve Çağla Aykin, kadın beyni ve erkek beyni arasındaki farkı, diyalog şeklinde seyirciye aktarırken, kadın ve erkeklerin aralarında yaşanan sorunları beyinleri ile nasıl çözdüklerine değindiler.
 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu’nun hazırlamış olduğu çocuk gelinler tiyatro gösteriminden sonra Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası eşliğinde “Kadınlara Adanmış Şarkılar” konseri seyircilere keyifli dakikalar yaşattı. Vatandaşlar Mersin Büyükşehir Belediyesi Kent Orkestrası solistleri Aliye Albayrak, Ebru Özkan ve Betül Yıldırım’ın seslendirdiği şarkılar eşliğinde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nü eğlenceli bir şekilde kutlama fırsatı buldular. Onuncu Yıl ve İzmir Marşı’nın salonu dolduranlar tarafından coşkuyla seslendirildi.
 

Öte yandan Kadın Danışma Merkezi tarafından programa katılan kadınlara şiddete farkındalık yaratmak amacıyla kartelalar ve el broşürleri dağıtıldı.
 

Kadınlara çiçekli taç ve karanfil
 

Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Dairesi Başkanlığı ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde kadınları unutmayarak, 9 ilçede ve merkezde toplamda 3 bin 500 karanfil ve çiçekli taç hediye etti.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi