Medeka Ve Tadeka’nın Birlikte Hazırladığı Resim Yarışmasında Derece Alan Eserler Tarsus’ta Sergileniyor

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen “Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. Yılı Resim Yarışması”nda derece alan eserler Tarsus’ta Mehmet Bal Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluştu.

20 Mart 2024 Çarşamba, 11:43
Medeka Ve Tadeka’nın Birlikte Hazırladığı Resim Yarışmasında Derece Alan Eserler Tarsus’ta Sergileniyor
-

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı bünyesindeki Mersin’e Değer Katanlar Kurulu (MEDEKA) ile Tarsus’a Değer Katanlar Kurulu’nun (TADEKA) Plastik Sanatlar Kurullarının ortaklaşa hazırladıkları çalışmada, 5 başarı ödülü, 10 mansiyon ödülü ve 10’da sergileme ödüllü eser, Tarsuslu sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
 
Başarı ödülü alan 5 eser Büyükşehir Belediyesi tarafından kurulması planlanan Çağdaş Sanatlar Müzesi envanterine dahil edildi. 40 yaş altı sanatçıların katıldığı yarışmaya Türkiye’nin birçok bölgesinden sanatçıların eserleri renk kattı.
 
Bengi İspir Özdülger: “Kültür ve sanat adına yapılan tüm çalışmaların öncüsüyüz”
Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Koordinatörü ve Opera Sanatçısı Bengi İspir Özdülger, sergi açılışında yaptığı konuşmada MEDEKA ve TADEKA’nın kurulmasının ne kadar doğru bir hamle olduğuna vurgu yaparak, “Biz Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak, yapmış olduğumuz bu yapının ne kadar kıymetli ve doğru bir çalışma olduğunu bir kez daha görmüş olduk.
 
Mersin’e Değer Katanlar ve Tarsus’a Değer Katanların bu projelerin hayata geçirilmesi ve bizim kendi içimizde ki bu devinim ve bu enerji gerçekten çok kıymetli. Kültür ve sanat adına yapılan tüm çalışmaların zaten destekçisi olmakla beraber, şehrimizde de öncüsüyüz. Kapsayıcı ve birleştirici bir yaklaşımımız olduğu için de bu beraberliğin daha da artmasını, daha da coşkuyla yolculuğuna devam etmesini çok arzu ediyoruz” dedi.
 
Veli Mert, “178 tane katılım oldu”
Serginin küratörü Veli Mert ise yaptığı konuşmada, yarışmaya katılımın çok iyi olduğunu belirterek, “Cumhuriyetimizin 100. yılını bir resim yarışmasıyla onure edilmesini, Büyükşehir Belediyemizin, bu onure edilen etkinliği kabul etmesi, MEDEKA Plastik Sanatlar Kurulu olarak bizi çok sevindirdi. Ahmet Yeşil’le beraber önermiştik, böyle bir yarışma yapalım diye. Ve gerçektende 178 tane katılım oldu Türkiye’nin her yerinden. Çok mutlu olduk ve 7 tane jüri üyemiz vardı. Değerlendirme sonucunda 5 başarı ödülü, 10 mansiyon; teknik şartnamede yazıldığı üzere ödüllendirildi.
 
Katalog yapıldı. Belediyemize çok teşekkür ediyorum. Biz bunu sanal ortamda yayınlayacağımızı sanıyorduk, ama bir katalogla da taçlandırıldı. Çok iyi hissettik, çünkü yarışmaya katılan herkese katalog gönderme şansımız oldu” diye konuştu.
 
Sergi açılışına Büyükşehir Belediyesi Kent Katılımı ve Sivil Toplum ile İlişkiler Şube Müdürü Başar Akça, MEDEKA ve TADEKA üyeleri ile sanatseverler katılım gösterdi.
 

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin Emniyetinden Yasa Dışı Bahis Operasyonu, 35 Kişi Gözaltına Alındı 450 Milyon Liralık Para Trafiği Tespit Edildi
Büyükşehir’in Çalıştay Sonuçları BM’nin Ocean Decade Konferansında, Kıyı Ekosistemlerinin Restorasyonu Çalışmaları Barcelona’da Anlatıldı
Ressam Mehmet Bal, Tadeka’da Düzenlenen Programda Anıldı
Mersin Büyükşehir Belediyesi, Merkez İlçelerdeki Birçok Noktada Yol Çalışması Yürütüyor
MESKİ Vatandaşlara Kaliteli Ve Kesintisiz Hizmet Vermeye Devam Ediyor, Jeneratör Sayısı 3 Yılda 313’e Çıkarıldı
Mersin Büyükşehir Erdemlili Çocuklara 23 Nisan Coşkusunu Bir Kez Daha Yaşattı, Büyükşehir Tapureli Mahallesi’nde Çocuklar İçin Eğlence Düzenledi
Mersin Büyükşehir’in Tenceresi Kaynamaya Devam Ediyor, Mahalle Mutfakları Vatandaşın Mutfak Masrafını Azaltıyor
Kocaeli Valisi Seddar Yavuz Ve Beraberindeki Heyet MTOSB’de İncelemelerde Bulunmak Üzere Mersin’e Geldi
Mersin-Adana Otoban Yolunda Özellikle Gece Saatlerinde Yola Atlayan Kişiler Güzergahı Kullanan Sürücülerin Kabusu Oldu
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi