MERSİN BÜYÜKŞEHİR KONSERVATUARINA BÜYÜK İLGİ

MERSİN BÜYÜKŞEHİR KONSERVATUARINA BÜYÜK İLGİ

21 Aralık 2016 Çarşamba, 16:43
MERSİN BÜYÜKŞEHİR KONSERVATUARINA BÜYÜK İLGİ
-

Türk Sanat Müziği ve Türk Halk Müziği tarzlarında hizmet veren Mersin Büyükşehir Belediye Konservatuvarı sanata gönül veren değerleri yetiştiriyor.
 

Bugüne kadar birçok değeri sanata kazandıran belediye konservatuarına katılmak isteyen öğrenciler, sıkı bir sınavın ardından eğitim almaya başlıyor. Her yıl Eylül ayında deneyimli hocalar tarafından sınava tabi tutulan öğrencilerin, müzik kulaklarının ve seslerinin kalitesi önem taşıyor.
 

Ekim ayında başlayan eğitim Haziran ayında son buluyor. Seçmelerde başarılı olan öğrenciler böylelikle 4 yıl sürecek eğitimlerine başlıyor. Hem Türk Sanat Müziği hem de Türk Halk Müziği dallarında aynı teorik eğitimi veren konservatuara katılan öğrenciler, temel müzik bilgileri, teorik bilgiler, nazari bilgilerin yanı sıra, usul, makam, solfej, repertuar ve çalgı eğitimi alıyor. Türk Halk Müziği bölümü, uzman eğitmenler eşliğinde verdiği bağlama ve ritim saz kurslarının yanında kabak kemane ve kaval dersleri de verecek. 40 kişilik bir öğrenci topluluğunu bünyesinde barındıran bölüm, her dönem yetiştirdiği öğrenciler ile konser düzenliyor ve bu sayede eğitimleri pekişen öğrenciler tecrübe sahibi oluyor.
 

Her iki bölümde de şan eğitimi verilirken Sanat Müziği için ayrı, Halk Müziği için ayrı koro çalışmaları yapılıyor. Türk Sanat Müziği bölümünde bulunan 60 öğrenci temel derslerin yanında isteğe bağlı olarak, kanun, ud, keman ve ritim dersleri alabiliyor.
 

Türk Sanat Müziği bölümü yetişkinlerin yanı sıra her pazar 6-14 yaş aralığındaki çocuklara koro eğitimi veriyor.
 

Halk Müziği koro çalışmaları her Pazartesi ve Çarşamba, Sanat Müziği koro çalışmaları da her Salı ve Perşembe günleri yapılıyor.
 

Öte yandan uzun yıllar boyunca konservatuar eğitimlerinin verildiği İçel Sanat Kulübü binasının Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesiyle binanın adı Mersin Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanlığı Ek Binası olarak değişti.
 

Binanın Mersin Büyükşehir Belediyesi’ne devredilmesinin ardından eksik görülen yerler bakıma alındı. Temizliği ve boyası yapılan binanın alt katındaki izbe alanlar kapatıldı, çevreden gelen kötü kokular engellendi, haşere ilaçlaması yapıldı ve resim sergi salonunun restorasyonu gerçekleştirildi. Ayrıca binaya kışın öğrenci ve öğretmenlerin oturup vakit geçirebilecekleri bir kış bahçesi de yapıldı.

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi