Mersin'de Asfalt Sezonu Başladı

Mersin Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonunu Anamur’da yapılan çalışmalarla başlattı.

17 Mayıs 2017 Çarşamba, 09:57
Mersin'de Asfalt Sezonu Başladı
-

Anamur, Tarsus, Aydıncık, Bozyazı ilçelerinden gelen yaklaşık 45 kişilik personel ve 30 araç filosu ile çalışmalara başlayan Büyükşehir Belediyesi, asfalt sezonunu Mersin Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığı Anamur şantiyesinde kurban keserek açtı.


Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, Göz Göze programında Anamurlu mahalle muhtarlarının asfalt taleplerini iletmesi üzerine ekiplere talimat vererek, asfalt sezonunu Anamur’dan başlattı. Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe, MHP Anamur İlçe Başkanı İsmet Babahan, Ülkü Ocakları Anamur İlçe Başkan Hüseyin Batun, Ülkücü İşçiler Derneği Anamur Şube Başkanı İbrahim Fatih Öğür ve meclis üyelerinin de katıldığı asfalt sezonu açılış töreninde dualar okunarak, kurban kesildi. 


Mersin merkeze yaptığı hizmetlerin yanı sıra kırsala yaptığı hizmet ataklarıyla vatandaşların yüzünü güldüren Mersin Büyükşehir Belediyesi, Antalya il sınırında bulunan Çamlıpınar Mahallesi’ne kadar hizmet ulaştırıyor. Anamur İlçesi’nde yaklaşık 800 rakım yükseklikte bulunan Çamlıpınar Mahallesi’nin toprak yolları ile işe başlayan Büyükşehir Belediyesi, zemin düzenleme çalışmalarının ardından asfaltlama çalışmaları yapacak. Bu sayede Çamlıpınar Mahallesi uzun yıllardır beklediği asfalt yola Büyükşehir Belediyesi sayesinde kavuşmuş olacak.


12 km’lik toprak yolun asfaltlama çalışmaları yaklaşık iki ay sürecek ve Anıtlı Mahallesi’ne yapılacak 2 bin 500 m, Karaçukur Mahallesi’ne yapılacak 4 km asfalt kaplama çalışmaları ile devam edecek.


Açılış Töreni’ne telefon bağlantısı ile katılan ve Mersin’de asfaltlanmayan yol bırakmayacaklarını söyleyen Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Bütün belediye çalışanlarımıza başarılar diliyorum, Allah yollarını açık etsin. Söz verdiğimiz gibi bu yıl inşallah bütün köylerimizin yolları asfaltlanmış, eksiklikler tamamlanmış olacak. İnşallah asfalt ihalemiz de gerçekleştikten sonra bir taraftan belediyemizin birimleri, bir taraftan yüklenici firmanın elemanları kardan dolayı bozulan yerler de dâhil olmak üzere her taraf asfaltlanmış olacak. İyi niyetle yola çıktık, tüm ilçe belediye başkanlarımızla, muhtarlarımızla verdiğimiz sözleri yerine getirmek için gayret gösteriyoruz. Bütün arkadaşlarıma başarılar diliyorum” dedi.


Mersin halkının istediği hizmetleri alacağını sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Zaten bu hizmetler il ve ilçe belediyelerinin, muhtarların koordinasyonlarıyla gerçekleşiyor. Biz hep birlikte el ele, gönül gönüle vatandaşlarımızın beklentilerine cevap verme gayreti içerisindeyiz. İnşallah bu cevabı da en kısa sürede veririz. Yolların bir an evvel tamamlanması için başarılar diliyorum, Allah yolunuzu açık etsin diyorum ve besmeleyle başladığımızı belirtmek istiyorum” diye ifade etti.


Açılışta bir konuşma yapan Anamur Belediye Başkanı Mehmet Türe ise, “Biz her zaman söylüyoruz; Türkiye’deki en zor, en sıkıntılı Büyükşehir Belediyelerinden birisi de Mersin Büyükşehir’dir. Niye diyeceksiniz; altyapısı olmayan bir büyükşehir, kurumsallığı tamamlanmamış bir büyükşehir, bazı projelerin önüne geçilen bir büyükşehir ve büyükşehir yasasıyla İstanbul’un belki 2-3 katı coğrafi yapıya sahip yeniden konuşlandırılan bir büyükşehir. Çok güzel şeyler yapılıyor, Mersin’in her bir köşesinde Büyükşehrimizin büyük çalışmaları devam ediyor” şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediyesi’nin çalışmalarının Mersin’in en ücra köşelerinde bile görülebileceğini ifade eden Türe, “Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz’ın 24-25 yıllık tecrübesi, siyaset ayrımı yapmaması ve bir baba pozisyonunda olması bizi rahatlatıyor. Mutlaka Mersin’in her bir köşesine Büyükşehir’in hizmetleri gidiyor. Büyükşehir Yasası’nın dezavantajını Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz ve ekibi avantaja çevirdi. İşte yaptığımız hizmetler ortada”  diye belirtti.


“58 yıldır böyle hizmet görmemiştim”

55 yıldır Çamlıpınar Mahallesi’nde yaşadığını ve muhtarlık yaptığını ama böyle hizmetleri görmediğini söyleyen eski muhtar Abdullah Alataş, “Ben eski muhtarım.  55 yıldır burada yaşıyorum ve şimdiye kadar asfalt yol için çok çabaladık. Benim dönemimle şu anda ki dönem verilen hizmetler arasında çok fark var. Bakın bugün blok halinde 12 km asfalt dökecekler. Önceden olsa asfalt için 10-15 yıl beklememiz gerekirdi. Ama iki ay içinde 12 km asfaltı bitirecekler. Bu hizmetten dolayı Burhanettin Kocamaz ve ekibine çok teşekkür ediyorum” dedi.


58 yıldır mahallelerinin toprak yolu olduğunu ve ulaşımda sıkıntı çektiklerini söyleyen Çamlıpınar Mahallesi sakini Havva Akbacı, “Mahallemizin yollarına şimdiye kadar hiç asfalt dökülmedi. 58 yıldır burada yaşıyorum böyle hizmeti daha yeni görüyorum. Bu hizmeti verdiği için Burhanettin Kocamaz Başkanımıza teşekkür ediyoruz” şeklinde konuştu.


Büyükşehir Belediyesi’nin mahallelerinin yolları için birçok çalışma yaptığını söyleyen Ömer Alataş, “Şimdiye kadar bizim mahallemizin yolları topraktı ve böyle hizmet görmemiştik. Burhanettin Başkanımız sayesinde bu hizmeti de göreceğiz. Yollarımız bozuktu ve kış aylarında çoğu zaman ulaşım için kendimiz yolu açardık, düzeltirdik. Burhanettin Başkanımız geldikten sonra yollarımız bir kere bile kapanmadı. Hep greyderle temizlendi. Bugünden itibaren de asfaltlanacak. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz” diye belirtti.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi