Mersin’de bir annenin feryadı: Çocuğumu kurtarın

Omuriliğinde tümör bulunan 3,5 yaşındaki çocuğun, hayata tutunabilmesi için 2 riskli ameliyat geçirmesi gerekiyor.

20 Haziran 2017 Salı, 13:40
G: 21.06.2017 - 19:25
Mersin’de bir annenin feryadı: Çocuğumu kurtarın
-

Mersin’de bir annenin feryadı: Çocuğumu kurtarın
 
Omuriliğinde tümör bulunan 3,5 yaşındaki çocuğun, hayata tutunabilmesi için 2 riskli ameliyat geçirmesi gerekiyor. Çocuğun ailesi tüm riskleri göze alarak ameliyata onay vermiş ancak dar gelirli ailenin ameliyat parasını ödeyecek gücü yok. Gözü yaşlı aile, 45 bin lira nakit para bulabilmek için çabalıyor.


Mersin Yaşam Gazetesinde yer alan haber de, Mersin’de yaşayan Behiye ve Abdülselam Akyok çiftinin 3,5 yaşındaki oğulları Ahmet Efe Akyol, günlerdir bir hastane odasında ameliyat olacağı günü bekliyor. Omuriliğindeki tümör nedeniyle yürüyemez hale gelen çocuğun tek şansı ameliyat ancak dar gelirli aile 45 bin lirayı bulacak masrafların altından kalkabilmek için desteğe ihtiyaç duyuyor.
 
Ahmet Efe'nin ailesine ulaşmak için;
0554 624 8839



3,5 yaşındaki Ahmet Efe Akyol, birkaç ay öncesine kadar sağlıklı her çocuk gibi koşuyor, oynuyordu. Bir gün kabızlık ve bel ağrısı ortaya çıkınca ailesi Ahmet Efe Akyol’u hastaneye götürdü. Akyol ailesi neredeyse Mersin’deki tüm hastaneleri dolaştı ve sonunda acı gerçekle yüzleşti. Minik Ahmet Efe’nin omuriliğinde tümör vardı!


Akyol ailesinin hastane hastane, doktor doktor dolaştığı o süreç içinde minik Ahmet Efe’nin durumu daha da ağırlaştı. Küçük çocuk tek başına yerinden doğrulamaz, yanında destek olmadan yürüyemez oldu.
Hastalıkla mücadele sürecinde işsiz olan baba Abdülselam Akyol, 1,5 ay önce belediyede otobüs şoförü olarak işe girdi. Aile, az olsa bir gelirimiz var diye umutlanarak çocuğun ameliyatı için hastane aramaya başladı.  Aranılan hastane ve doktor Kayseri’de bulundu ancak özel bir hastanede görev yapan doktorun söyledikleri Akyol ailesini bir çelişkinin içine itti. Doktorun söylediğine göre, ameliyatın gecikmesi minik çocuğun ölümüne neden olabilirdi. 2 ameliyat için gereken para ise yaklaşık 45 bin liraydı.


Akyol ailesi, çocuğu Kayseri’deki hastanede ameliyat ettirmeye karar verdi ve para arayışına girdi. Baba Akyol, kredi için bankalara başvurdu ancak bankalar eski borçları gerekçe göstererek kredi vermedi. Akyol ailesi bunun üzerine akrabalarından, yakın çevrelerinden yardım istemek durumunda kaldı. Baba Akyol’un eski işyerinden arkadaşları, anne Akyol’un, kardeşlerinin yakın çevresindeki arkadaşları kendi aralarında para topladılar ama 2 ameliyat için gereken para miktarı bir türlü toplanamadı.


O süreçte durumu daha da kötüye giden Ahmet Efe, Kayseri’deki özel hastaneye yatırıldı. Doktor, ilk ameliyatı bu hafta içinde yapacağını söyledi. Akyol ailesi bir yandan çocukla ilgilenirken bir yandan da para arayışını sürdürdü.


Anne Behiye Akyol, “Eşimin daha önceki bir borcu yüzünden kredi çekemiyoruz. Canımız ciğerimiz yanıyor. 45 bin TL bizim için çok büyük bir para. Bulamıyoruz. Allah rızası için bize yardım edin. Her anne gibi ben de oğlumun tekrar evine gülerek gelmesini istiyorum. Oğlumun iyi olabilmesi için iki ameliyat olması gerekiyor. İlk ameliyat 22,5 bin TL, ikinci ameliyat ise masraflar hariç 10 bin TL, toplamda 40-45 bin lira kadar bir miktar gerekiyor. Lütfen bize yardım edin” dedi.
 

Ahmet Efe Akyol


Ahmet Efe Akyol’un teyzesi İkrima Yıldız da, “Yeğenim şu anda Kayseri’de hastanede yatıyor. Ameliyatlar için gereken parayı çevremizden, arkadaşlardan toplamaya çalışıyoruz ama o miktarı bulmamız çok zor. Sağdan soldan toplayarak bulunabilecek bir para değil bizim için. Eksiğimiz daha çok.  Doktor ameliyatın riskleri var dedi. Yürümeme ihtimali de dahil birçok risk vardır ama anne babası her riski göze alıp ameliyata onay veriyor. Çünkü ameliyat olmazsa Ahmet Efe’yi kaybetme riski de var. Ameliyatlar için gereken paranın mutlaka bulunması lazım. Hayırseverlerden yardım istiyoruz” diye konuştu.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi