MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ TASARI MECLİS GÜNDEMİNDE

ESNAFA 10 AYA VARAN İŞSİZLİK MAAŞI

22 Şubat 2017 Çarşamba, 12:29
MİLYONLARIN BEKLEDİĞİ TASARI MECLİS GÜNDEMİNDE
-


Bilgi: Instagram'da @mersinhaber'i takip ederek anlık gelişmelerden daha hızlı haberdar olabilirsiniz.
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Topçu, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren tasarının Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine geldiğini belirterek, “Meclis Genel Kurulu'nda bu hafta kabul edilmesi beklenen torba tasarı, milyonların yüzünü güldürecek” dedi.
 
Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yenişehir İlçe Başkanı Bekir Topçu, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren ve meclis gündemine gelerek bu hafta Kabul edilmesine kesin gözle bakılan torba yasa ile ilgili açıklamalarda bulundu. Torba yasada milyonlarca vatandaşın yüzünü güldürecek tasarıların olduğuna dikkat çeken Topçu, esnafa işsizlik maaşı, GSS borçlarının yapılandırılması ve vergi indirimine kadar birçok konuda yapılacak yeni düzenleme ile hükümetin vatandaşa müjde vereceğini söyledi.
 
ESNAFA 10 AYA VARAN İŞSİZLİK MAAŞI
 
Temmuz'da yürürlüğe girecek olan Esnaf Ahilik Sandığı ile, zor duruma düşerek işyerinin kapatılması veya iflas edilmesi durumunda esnafa 10 aya varan işsizlik maaşı verileceğini söyleyen Topçu, “Tarım Bağ- Kur'lular, isteğe bağlı sigortalılar, jokey ve antrenörler ve köy ve mahalle muhtarları hariç bütün Bağ-Kur'lular kapsamda olacak. Maaş ödeneğinin günlük tutarı, son 4 aylık prime esas kazançlar dikkate alınarak hesaplanan günlük ortalama kazancın yüzde 40'ı kadar olacak. Ancak ödenek, aylık asgari ücretin brüt tutarının yüzde 80'ini geçemeyecek. İşyerini kapatana damga vergisi kesilmiş olarak aylık en az 705,60 lira, en çok bin 411 lira işsizlik maaşı ödenecek” dedi.
 
GSS BORÇLARINA YAPILANDIRMA VE VERGİDE YÜZDE 5 İNDİRİM
 
Genel sağlık Sigortası'nda (GSS) gelir seviyesine göre her ay ödenen 3 ayrı primin tarih olacağını ve 53,32 lira tutarındaki tek prime geçileceğinin de bilgisini veren Başkan Topçu, “Ailede kişi başı geliri brüt asgari ücretin üçte birinden az olanların (592,5 lira) primlerini devlet karşılayacak. Geçmişe ilişkin GSS prim borçlarına da yapılandırma imkanı gelecek.  Ayrıca gelir vergisi mükellefi olanlar ile finans, bankacılık ve sigortacılık sektörlerinde faaliyet gösterenler hariç olmak üzere kurumlar vergisi mükelleflerinden, belirlenen şartları taşıyanların yıllık gelir veya kurumlar vergisi beyannameleri üzerinden hesaplanan verginin yüzde 5'i, ödenmesi gereken gelir veya kurumlar vergisinden indirilecek” şeklinde konuştu.
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi