Nurullah PAZAR'ın Kadir Gecesi Mesajı

Yesevi Ocakları Genel Başkan Yardımcısı ve Din-Bir-Sen Seyhan Şube Başkanı Nurullah PAZAR Leyle-i Kadir gecesi münasebetiyle bir mesaj yayınladı.

20 Haziran 2017 Salı, 16:06
Nurullah PAZAR'ın Kadir Gecesi Mesajı
-

 Başkan PAZAR'ın mesajı;   
     Dostluk,  kardeşlik ve dayanışma duygularının yoğun bir şekilde yaşanmasına vesile olan, pek çok hayır  ve bereketi içerisinde barındıran, ilahi af,mağfiret ve niyazlarını zirveye taşıyan, rahmet ve bereket mevsimi Ramazan ayının sonuna yaklaşırken,Rabbimize hamdolsun ki 21 Temmuz Çarşamba’yı Perşembe’ye bağlayan "Bin aydan daha hayırlı" olan Kadir Gecesi'ni idrak etmenin sevinç ve mutluluğunu yaşayacağız..


Yüce Kitabimiz Kuran-ı Kerim'de; aydınlık bir hayat, huzur dolu bir kalp, sevgi, saygı, hoşgörü, kardeşlik, dayanışma, adalet, dostluk, ilim, irfan, ahlak ve erdemlilik vardır. Ramazan Ayının manevi ikliminde yapmış olduğumuz ibadetlerimizin, hayırlarımızın ve güzel hasletlerin kazanımlarını pekiştirmek için Kadir Gecesi de bizler için önemli bir fırsattır. Gelişiyle birlikte gönül dünyamızı aydınlatan,  iç alemimizi zenginleştiren Kadir Gecesi, kainatın anlamını getiren gecedir diyen Başkan Nurullah PAZAR sözlerine şöyle devam etti; Bu önemli gece insanlığın rehberi olan Kuran-ı Kerimin indirildiği gecedir. Yüce kitabımız Kuran'ı Kerim'de de Kadir gecesinin hikmeti Kadir Suresi’nde önemli bir şekilde şöyle anlatılıyor.


‘'Kadir Gecesi nedir bilir misin sen?'’ diyerek başlıyor ve şöyle devam ediyor;

“Biz onu Kadir gecesi indirdik. Kadir gecesi nedir, bilir misin sen? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Meleklerle Ruh o gece Rablerinin izniyle her iş için iner de iner. Tam bir esenliktir o gece, tan yeri ağarıncaya kadar.”    (Kadir suresi, 1-5)


Bu gece Kuran'ın övdüğü, esenlik ve güvenliğin her tarafa yayıldığı,   sema kapılarının açıldığı, dua ve tövbelerin kabul edildiği mübarek ve anlamlı bir gecedir.

Mükâfatların sınırsız olarak  verildiği bu gecede, kalplerimizin, her türlü kötülükten arınması, iyilik ve güzelliklerin çoğalıp, kötü davranışlarımızın azalması, aramızdaki sevgi ve bağışlamanın hepimizi kucaklaması için yeni adımlar atma imkânı olarak değerlendirilmelidir diyen Başkan PAZAR,bu geceyi yani Kadir Gecesi'ni namaz kılarak, Kuran-ı Kerim okuyarak, tövbe istiğfar ederek, kendi nefsimiz, ailemiz, milletimiz, İslam alemi ve insanlık için dua yaparak değerlendirmek gerekmektedir. Kim Kadir gecesinin faziletine inanarak ve alacağı sevaba Allah'tan bekleyerek ibadet ile geçirirse geçmiş günahları bağışlanır.
 
        Bu duygu ve düşüncelerle yalvarış ve yakarışların Allah’a sunulduğu ve O’nun sonsuz affından,  merhametinden yararlanıldığı, duaların kabul olduğu,  bu mübarek gecenin bütün insanlığa barış ve huzur getirmesini diliyor, başta  ülkemiz olmak üzere Tüm İslam Aleminin Kadir Gecesi’ni tebrik ediyorum.Gecemiz Mübarek olsun.
 
 

Etiketler:
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Henüz yorum eklenmemiştir.
© 2000 - Tüm Hakları Saklıdır, Kaynak Gösterilmeden İçerik kopyalanamaz.

Mersin Haber ,Mersin










Oluşturma süresi(ms): -1
SON DAKİKA
Mersin’in Erdemli İlçesi Çeşmeli Mahallesinde Kazadan Sonra Devrilen Elektrik Direği Sebebiyle Mahalleye Saatlerce Elektrik Verilemedi
Mersinli Balık Avcıları Dikkat, Balon Balığında Teşvik Ödemeleri Belli Oldu
Mersin Silifke Narlıkuyu’da Kayıplara Karışan Aracın Çarptığı Motosikletin Sürücüsü Osman Bulut Hayatını Kaybetti
Mersin’de Acı Olay, 18 Yaşındaki Genç Canına Kıydı
Mersin’de Seyir Halindeyken Lastiği Patlayan Kamyonetin Devrilmesi Sonucu İbrahim Öztürk Hayatını Kaybetti
Mersin Genelinde Sıcak Hava ve Toz Taşınımı Etkili Oldu, Ortaya Çıkan Sinekler Vatandaşlara Zor Anlar Yaşattı
Büyükşehir Çocuk Gelişim Merkezleri’nde 23 Nisan Sevinci, Ebeveynler Büyükşehir Sayesinde Eski Bayramları Hatırladı
Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Destekleriyle Tarsus’ta Sanatsal Etkinlikler Artıyor
Mersin Büyükşehir’den Gençlere Fırsat, Büyükşehir’in Ücretsiz Fiziki Yeterlilik Kursu İle Gençler Çok Rahat
Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi İle MIP Arasındaki İşbirliğinin Güçlenerek Artması Adına Yapılan Toplantı Gerçekleştirildi